Preskočite na glavni sadržaj

Radio Voćarska - 2. sezona (16. ožujak - 5. svibnja 2024.)

Ove subote, 16. ožujka, u prostorima Mjesnog odbora Voćarska, zagrebački RadioTeatar predstavom i radionicom 'Drvo koje je pjevalo 'u 11 sati, te dvorišnom svirkom Nine Bajsić u podne - najavljuje drugu sezonu programa Radio Voćarska koji će ove godine trajati čak rekordnih 7 tjedana.
vrijeme: 16.03.2024. - 05.05.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://radioteatar.hr/

Radio Voćarska je nastao u sklopu programa Grada Zagreba Kultura i umjetnost u zajednici, u suradnji RadioTeatra s Mjesnim odborom Voćarska i susjedstvom svih generacija.
 
Nadahnjujući se baštinom radijskog i kazališnog opusa Zvonimira Bajsića  (koji je inače veći dio svoga života proživio u neposrednom susjedstvu Voćarske), RadioTeatar  već 11 godina ide korak dalje i razvija specifičnu vrstu umjetničke intervencije u eteru i na sceni, nagovarajući publiku svih generacija na povratak koncentriranom slušanju. Na brdovitu Šalatu RadioTeatar donosi radiofonsku „salatu“ od čak 13 izvedbi raznih predstava za velike, male pa i bebe, među kojima su mnogi poznati naslovi iz produkcije RadioTeatra. Organizatori ponosno najavljuju i premijeru predstave MaLoLu, u petak 19. travnja u 18 sati. Radi se o autorskom projektu Lucije Stanojević, Lorene Banić i Martine Klarić koje su predstavu zamislile kao multisenzornu, taktilnu i muzičku igru za djecu od 2 do 5 godine.
 
Osim predstava, program RADIJA VOĆARSKE u svojoj drugoj sezoni obogaćen je i drugim vrstama plodova, pa tako su predviđene i 3 slušaonice i razgovora, 2 radionice, 1 pub kviz, 2 zvučne šetnje i 14 sati emitiranja dvorišnog radija uživo. Publici koja je rezervirala ulaznice bit će dostupan link sa zvučnim šetnjama (radiowalkovima): Šetnja Voćarskom (za odrasle, obavezno ponijeti slušalice) i Brbljanje: zvučna šetnja za bebe i gegavce (sluša se preko zvučnika mobitela u kolicima).
 
Osim toga, tijekom cijelog trajanja programa, autorski timovi RadioTeatra rade na zvučnom mapiranju kvarta i provode radionice s učenicima radijskih grupa u školama. Rezultati će biti predstavljeni na Danu Radija Voćarska, 5. svibnja 2024., kada ćemo iz dvorišta na Voćarskoj 71 emitirati program uživo sve do kasnih večernjih sati.
 
Većina programa je besplatna, uz prethodnu (ali odgovornu) rezervaciju!
 
Samo za veće predstave poput Soundtracka za film koji nije snimljen i Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) potrebno je kupiti ulaznice, a ovom prilikom ulaznice su dostupne sniženim cijenama od 5 eura. Ulaznica se može nabaviti preko online platforme www.core-event.co i na blagajni sat vremena prije izvedbe.
  
Cijeli program dostupan je na:  https://radioteatar.hr/radio-vocarska-2-sezona/  
Rezervacije besplatnih programa: https://forms.gle/f2gdiskqayan2GhMA