Preskočite na glavni sadržaj

Rad Srđane Modrinić izabran za novi vizual MDF-a

Hrvatska ilustratorica i grafička dizajnerica koja živi u Berlinu Srđana Modrinić autorica je plakata 63. međunarodnog dječjeg festivala (MDF) u Šibeniku. Međunarodni dječji festival održat će se 63. put od 24. lipnja do 8. srpnja 2023., a njegov novi vizual otkriven je u srijedu, kada su zatvorene prijave za sudjelovanje na idućem Festivalu djeteta u Šibeniku.
vrijeme: 21.12.2022. -
mjesto: Šibenik

„Ja sam odrastala u Zadru i festival u Šibeniku mi je uvijek bio tako velika čarolija i sve što se tamo skupljalo, optimizam, energije i djeca ono je što je u meni zauvijek ostalo”, rekla je autorica plakata Srđana Modrinić, poznata i pod umjetničkim imenom Booboo Tannenbaum.
 
Inspiraciju za plakat, kako je rekla, pronašla je u djeci, u njihovoj igri, u razgovoru s njima i pretočila ga u rad koji će krasiti festivalske vizuale iduće godine.
 
Srđana Modrinić slobodna je umjetnica koja živi na relaciji Berlin – Zagreb, bavi se ilustriranjem i grafičkim dizajnom. Radila je za mnoge klijente, među ostalim za British Council i Zavičajni muzej Poreštine, a dobitnica je nekoliko nagrada, među inima, za najbolji prijelom, najbolju ilustraciju te najbolju naslovnicu i knjigu u cjelini.
 
Osim što su zatvorene prijave za sudjelovanje i što je poznat izgled plakata, poznato je i da se početak idućega MDF-a, za razliku od ove godine, neće poklopiti s trajanjem školske nastave. Početak Festivala pomaknut je na vikend nakon što završi školska godina 2022./2023.
 
„Ono što se možemo pohvaliti da ćemo dogodine imati svoj program na otvaranju i zatvaranju Festivala. Na otvaranju će obilježiti i 65. obljetnicu najstarijeg dječjeg zbora Zdravo maleni, a istu večer imat ćemo program posvećen i skladatelju Alfiju Kabilju, koji je autor festivalske himne”, rekao je ravnatelj Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku Jakov Bilić. (Hina)