Preskočite na glavni sadržaj

qRadionice: Radionica kreativnih AV vještina “U crvotočini” (Split)

Radionica kreativnih audiovizualnih vještina “U crvotočini” održava se 10., 11. i 14. kolovoza u terminima od 18 do 21 sat u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih, Split. Prijave na radionicu otvorene su do 10. kolovoza u 12 sati.
prijava: 10.8.2023
Radionica “U crvotočini” realizira se u kontekstu izložbe “kad bazen kiši”, a vode je umjetnici Guilherme Maggessi i Rafal Morusiewicz. Izložba je dio projekta “Crvotočine” koji funkcionira ne samo kao filmska instalacija u izložbenim galerijskim prostorima, već i kao scenski performans, zvedbeno predavanje i akademski tekst.
Kao uvod u radionicu, umjetnici će raščlaniti konceptualni proces koji je doveo do izložbe, te tijekom radionice podijelit svoja praktična iskustva rada sa softverom za mapiranje, video i audio uređivanje (Madmapper, Ableton, Final Cut/Premier). Kroz radionicu, sudionici_ce pozvani su na aktivnu interakciju s izložbom koja je zamišljena kao kreiranje novih audiovizualnih, ali moguće i tekstualnih zapisa, te njihovim miksanjem s postojećim radovima. Na kraju, kao rezultat ovog spontanog i neposrednog kreativnog procesa, producirati će se novi zajednički audiovizualni zapis.
 
Za sudjelovanje u radionici nije potrebno prethodno znanje, te je radionica besplatna. Poželjna je znatiželja i interes za audiovizualno stvaralaštvo. Prijave su moguće putem obrasca - link, zaključno sa četvrtkom, 10. kolovoza u 12 sati.
 
Radionica je dio programske linije qRADIONICE kolektiva queerANarchive koja se realizira uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija RH. Radionica je organizirana u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom, Platformom Doma mladih i Kino klubom Split.
Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.
 
www.maggessi-morusiewicz.com
queeranarchive.hr