Preskočite na glavni sadržaj

Q'ART Ilica Festival 21. travnja

Q'ART Ilica Festival održat će se u nedjelju 21. travnja, na poznatoj zagrebačkoj ulici Ilici. Festival spaja umjetnost, kulturu i zajednicu, a program je i ovaj put zanimljiv i raznolik i sastoji se od mnogih raznolikih izlagača, glazbenih nastupa te izlaganja mladih umjetnika.
vrijeme: 21.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://projektilica.com/

Program obuhvaća:
 
  • Izložbe na otvorenom: Fasade i pročelja zgrada pretvorit će se u galerijske prostore, prikazujući brojne radove umjetnika.
  • Ulične performanse: Slikarske performanse, živa glazba, plesne izvedbe, revije - svaki kutak Ilice bit će oživljen umjetnošću.
  • Gastronomsku ponudu: Lokalni restorani i obrti predstavit će svoje specijalitete, stvarajući festivalsku atmosferu punu okusa i mirisa.

Na ovogodišnjem festivalu koji se održava 21.4. na Ilici u Zagrebu na festivalu  će sudjelovati vrhunski muzičari Diego Ortiz, Lucrecia Aragon, Bernabe Romero koji će izvoditi argentinske  tango klasike. Jerko Jurin Trio čine tri sjajna mlada jazz glazbenika - Nikola Šantek na klaviru, Hrvoje Kralj na kontrabasu i Jerko Jurin na bubnjevima te će izvesti glazbu velikih jazz kompozitora i glazbenika. Gypsy swing trio Špirologija  čiju postavu čine gitaristi Ivan Grgić- Špiro, Mirko Prišlin  i kontrabasist Mario Jamnić predstavit će glazbu s autorskg albuma ''August… Rhythm changes''. Joe Pandur- gitara donosi sve popularniju postavu u svjetskom jazzu,  postava tzv. ekonomičnog’ trija. Ljeljak Šantek  & Golubić trio u nedjelju će za vas izvoditi interpretacije poznatih jazz standarada.

U Second hand koncept reviji točno u podne na Britanskom trgu svoje radove će nam predstaviti studenti TTF-a pod mentorstvom Ivane Bakal i Đurđice Kocijančić, Humana Nova sa svojim upcycle konceptima nosive odjeće i različitih modnih dodataka, La Bestia i članovi ULUPUH-a od kojih ćete moći vidjeti uvijek inovativnu i zanimljivu odjeću Milene Rogulj sa svojim konceptom Zeleni balon, koji će nam prikazati svoje nove inspiracije. Mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i dizajneri s Tekstilno tehnološkog fakulteta predstaviti će se na Art punktu u Ilici 85.