Preskočite na glavni sadržaj

Putujući Sedmi kontinent poklanja osnovnoškolcima besplatno online gledanje filma 'Moj brat lovi dinosaure'

U duhu blagdanskog darivanja Putujući Sedmi kontinent i Udruga Djeca susreću umjetnost poklonili su besplatno gledanje filma 'Moj brat lovi dinosaure' osnovnoškolcima u cijeloj Hrvatskoj tijekom razdoblja zimskih praznika. 
vrijeme: 22.12.2023. -
url: http://www.sedmikontinent.org/

Nastavnici predmetne nastave koji svojim učenicima žele proslijediti poveznicu za gledanje filma mogu nam se javiti na adresu info@sedmikontinent.org.
 
Talijanski film Moj brat lovi dinosaure iz 2019. godine, topla je, duhovita i nagrađivana adaptacija knjige napisane prema istinitim događajima, redatelja Stefana Cipania, a govori o odnosu Jacka i njegovog brata Gia koji ima Downov sindrom. Začetak filma bio je viralni video iz 2015. u kojem je Jack intervjuirao svoga brata. Nakon toga slijedila je knjiga i istoimena ekranizacija Moj brat lovi dinosaure, koja je višestruko nagrađivana i pobudila je velik interes kod djece, ali i njihovih nastavnika zbog načina na koji se bavi temama inkluzije i odrastanja u kompleksnom i izazovnom svijetu današnjice. Foršpan filma možete pogledati na ovoj poveznici.
 
Gledanje filma koji se bavi ovim temama sjajna je prilika za konstruktivno druženje i učenje u krugu obitelji tijekom zimskih praznika. Nakon praznika nastavnici i učenici mogu dodatno istraživati  što i kako im film govori kroz besplatne metodičke prijedloge koje smo pripremili. Viralni video koji je Jack snimio u stvarnom životu i koji je pokrenuo cijelu ovu priču zasigurno će učenicima biti zanimljiva početna točka za diskusiju.
 
“Izabrali smo ovaj naslov kako bismo dodatno naglasili važnost inkluzije u današnjem društvu, ali i podsjetili kako su problemi odrastanja univerzalni i koliko je važna uloga naših obitelji u tom procesu. Pozivamo nastavnike da nam se obrate na info@sedmikontinent.org kako bismo im proslijedili lozinke za pristup filmu i metodičkim prijedlozima, a učenike da nam pošalju svoje doživljaje filma” - pojašnjava Marija Georgiev, voditeljica programa udruge i koordinatorica projekta Putujući Sedmi kontinent.
 
Program Putujući Sedmi kontinent sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te se provodi u partnerstvu s kinoprikazivačima i distributerima. Posebno se želimo zahvaliti distributeru Radar film na suradnji na ovom projektu.
 
Udruga Djeca susreću umjetnost potiče filmsku pismenost djece i mladih kroz svoje programe od 2012. godine, a dosada je u njima sudjelovalo 170 tisuća djece. Više o našem radu možete saznati na www.sedmikontinent.org.