Preskočite na glavni sadržaj

PUnKt - Intermedijalni festival književnosti

Otvorenje ovogodišnjeg izdanja PUnKta, intermedijalnog festivala književnosti, će se održati u utorak, 24. listopada, u 11 sati, u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Program će trajati tri dana, na četiri lokacije na području Tvrđe i na Filozofskom fakultetu.
vrijeme: 24.10.2023. - 26.10.2023.
mjesto: Osijek
url: http://www.uaos.unios.hr/

Na otvaranju će govoriti Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu i Ivan Trojan, dekan Filozofskog fakulteta u Osijeku, u ime organizatora i suorganizatora festivala.
 
Time će biti službeno otvoren program festivala koji u 20 točki programa prezentira različite oblike interpretacije književnih tekstova, pri čemu je uključeno desetak pisaca iz Osijeka, Hrvatske i regije; isto toliko mentora koji su nadzirali umjetnički proces interpretacije, tridesetak mladih umjetnika koji će prezentirati svoja djela, te isto toliko studenata koji su bili dio organizacijskog tima festivala.
 
O festivalu:

Festival književnosti pod nazivom Punkt, objedinjuje nekoliko vrsta umjetnosti koje u svojim obradama i interpretacijama polaze od zajedničke točke – književnosti. Punkt čiji naziv predstavlja skraćenicu obuhvaćenih pojmova (P – panonija, U – umjetnost, N – novi mediji, K – književnost, T – teorija), koncepcijski je podijeljen u četiri cjeline. To su: Teorijski punkt (tribine i okrugli stolovi), Interpretacije (umjetničke obrade književnih djela), Artestiranje (razgovori s umjetnicima o umjetnosti) te Recepcije (razgovori s interpretiranim književnicima). Program Festivala uključuje raznovrsna događanja čiji je sadržaj definiran prema poznatim književnim uspješnicama.

Program festivala potpuno je besplatan i otvoren za javnost, stoga pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže. Dođite i budite dio ovog nevjerojatnog iskustva!

Festival PUnKt održava se uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Osijeka i Društva hrvatskih književnika.

Mjesta održavanja:
– Akademija za umjetnost i kulturu (Salon), Trg Svetog Trojstva 3
– Slama Land Art, Kamila Firingera 3 (Tvrđa)
– Galerija Knifer, Istarska ulica
– Galerija Kazamat, Ul. Vatroslava Jagića 2 (Tvrđa)
– Filozofski fakultet, L. Jägera 9

Organizator: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Suorganizator: Filozofski fakultet Osijek

Uz podršku: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Osijek, Društvo hrvatskih književnika

PUnKt knjižica
PUnKt plakat