Preskočite na glavni sadržaj

'Punim plućima' Radislava Jovanova Gonze u kinima od 9. ožujka

Nagrađivani dugometražni igrani prvijenac redatelja Radislava Jovanova Gonze 'Punim plućima' u domaća kina stiže 9. ožujka. 
vrijeme: 09.03.2023. -
url: https://www.facebook.com/people/Punim-plu%C4%87ima-High-on-Life-Movie/100083176689895/

Punim plućima realiziran je u produkciji Fade Ina i koprodukciji Propeler filma, podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije, a u kina ga distribuira Duplicato. Producentica filma je Sabina Krešić, koproducenti su Boris T. Matić i Lana Matić, a izvršna producentica je Tiha K. Gudac.
 
Radnja filma prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.
 
Redatelj Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a do sada je režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim dugometražnim i kratkometražnim filmovima te popularne serije Dnevnik Velikog Perice.
 
Punim plućima Jovanov Gonzo kaže: "Ovaj film govori o ljubavi, ali  i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizak. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali i kolektivnog društvenog iscjeljenja."
 
Film Punim plućima je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio dvije Zlatne arene – za oblikovanje zvuka i fotografiju, a dobitnik je i nagrade Silver Sparrow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film na filmskom festivalu Diorama u Indiji. Glumac Hrvoje Barišić je za ulogu Miše u Punim plućima dobitnik nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu na Filmskom festivalu glumca u Vinkovcima.
 
Radislav Jovanov Gonzo potpisuje i scenarij filma, a ostatak autorske ekipe čine direktor fotografije Stanko Herceg, montažerka Anita Jovanov, animator Svebor Kranjc, skladatelj Coco Mosquito, oblikovatelj zvuka Frano Homen, scenografkinja Petra Poslek, kostimografkinja Tajči Čekada i majstorica maske Silvija Bradica.
 
Glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, a u filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković.
 
Sve informacije o kinoprojekcijama filma Punim plućima bit će ažurirane i dostupne na Facebook i Instagram stranici filma.
 
Izvor. HAVC