Preskočite na glavni sadržaj

Puna vreća 'kratkiša': filmski blagdanski darovi na HAVC-ovom Online maratonu kratkometražnog filma

Puna vreća 'kratkiša': filmski blagdanski darovi na HAVC-ovom Online maratonu kratkometražnog filma
Hrvatski audiovizualni centar je u suradnji s domaćim filmašima pripremio šest naslova iz suvremene domaće produkcije koji će se moći besplatno pogledati od 25. prosinca 2021. do 6. siječnja 2022. na HAVC-ovoj mrežnoj stranici.
Po završetku 9. Maratona kratkometražnog filma koji je upravo obišao kina diljem Hrvatske, dio naslova će se moći pogledati online.  

Za besplatno uživanje u kratkim naslovima pred malim ekranima u periodu od 25. prosinca 2021. do 6. siječnja 2022. godine bit će dostupni animirani filmovi Real Boy Irene Jukić Pranjić, višestruko nagrađivane Sve te senzacije u mom trbuhu Marka Dješke, te Cockpera, studentski filma Kate Gugić nastao pod okriljem Akademije likovnih umjetnosti, koji je od premijere na Clermont-Ferrandu obišao mnoštvo svjetskih festivala. Sva tri filma su upravo završila svoje prikazivanje u sklopu offline Maratona po nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

U online programu će također biti prikazani dokumentarno-igrani studentski film Bijeli Božić Josipa Lukića koji se nakon svjetske premijere na prošlogodišnjem Beldocsu odmah ovjenčao i nagradom, eksperimentalno-dokumentarni film Plejade nastao u Kinoklubu Zagreb za kojeg je autorica Mateja Zidarić ove godine primila Nagradu "Vedran Šamanović" te na Motovunu nagrađeni igrani film Mekana bića Ivane Škrabalo.

"Iznimno mi je drago da, prateći trendove gledalačkih navika, i ove godine nastavljamo s našim tradicionalnim online programom 'kratkiša'. Zahvaljujući bogatoj i kvalitetnoj proizvodnji kratkometražnog filma, doista je teško izabrati ograničen broj naslova. Vjerujem da će gledatelji uživati u našem blagdanskom izboru koji su nam, prije svega, omogućili naši partneri, autori, producenti, prodajni zastupnici i ostali dionici industrije," rekla je Olja Jakišić, voditeljica Projekta kinoprikazivaštva pri HAVC-u.

Za uživanje u filmskim poklonima, potrebno je samo kliknuti na www.havc.hr i prepustiti se filmskoj čaroliji!
 
Izvor: HAVC