Preskočite na glavni sadržaj

Publikacija 'Dioklecijanova palača i srednjovjekovna jezgra grada Splita - Priručnik za održavanje povijesnih građevina i postupanje u kriznim situacijama'

U publikaciji 'Dioklecijanova palača i srednjovjekovna jezgra grada Splita - Priručnik za održavanje povijesnih građevina i postupanje u kriznim situacijama' obrađen je kontekst nastanka povijesne jezgre Splita te su analizirani suvremeni problemi i rizici koji ugrožavaju navedeni prostor i ljude koji u njemu aktivno borave, žive ili rade. Autorica priručnika je Vinka Marinković, a izdavač Hrvatski restauratorski zavod.
vrijeme: 16.01.2023. -
url: https://www.hrz.hr/
Uz objašnjenje zakonskih legislativa, publikacija donosi i stručne i tehničke smjernice za održavanje i uređenje povijesnih građevina, ali i upute za postupanje za vrijeme nepredviđenih situacija i nepogoda (poplave, požari, potresi). Publikacija je namijenjena svim korisnicima povijesne jezgre Splita (stanarima, vlasnicima nekretnina i poslovnih objekata, posjetiteljima, turistima), ali i stručnjacima koji se bave očuvanjem kulturne baštine.

Priručnik u PDF-u (hrv.)  (engl.)





Izvor: Hrvatski restauratorski zavod