Preskočite na glavni sadržaj

Prvo izdanje manifestacije "Hitchcockove noći" (Zadar)

Iz bogatog stvaralačkog opusa Alfreda Hitchcocka, na prvom izdanju "Hitchcockovih noći" moći će se pogledati tri filma: Ptica (11. kolovoza), Nepoznate iz Nord Expressa (12. kolovoza) i Vrtoglavicu (13. kolovoza) na otvorenoj pozornici ispred Muzeja antičkog stakla, s početkom u 21 sat.
vrijeme: 07.08.2023. - 13.08.2023.
mjesto: Zadar

Pored činjenice da je redatelj svih vremena, Alfred Hitchcock 1964. godine posjetio Zadar i izjavio kako imamo bolji zalazak sunca od onog na Key Westu na Floridi, novom kulturno-turističkom manifestacijom "Hitchcockove noći" sad će se još više popularizirati sedma umjetnost u ovom gradu te novim generacijama ponuditi uvid u bogat filmski opus ovog legendarnog redatelja. 

Manifestaciju će otvoriti izložba radova pristiglih na foto natječaj na koji se javilo 40-ak autora iz cijele Hrvatske, a što su zabilježili na svojim fotografijama moći ćemo vidjeti u edukativnoj dvorani Kneževe palače tijekom trajanja "Hitchcockovih noći" od 7. do 13. kolovoza. 

8. kolovoza od 19 sati s trga Petra Zoranića, turistički vodič Ivica Škriljevečki će povesti zainteresirane na turističko-filmski obilazak Zadra, a tura će završiti kod palače Cedulin gdje se istu večer otvara izložba rekreiranih filmskih plakata iz Hitchcockovog opusa. 

Ulaznice za pojedinu filmsku projekciju iznose 8 eura, dok jedinstvena festivalska ulaznica za sve tri projekcije iznosi 20 eura, a u cijenu je uključeno piće dobrodošlice, ističu organizatori. 

Ulaznice su dostupne online. 


Izvor: HRT, Radio Zadar