Preskočite na glavni sadržaj

Prvi KLAP KLAP - kazališni program za prvašiće u Bjelovaru

Prvi KLAP KLAP kazališni je projekt za prvašiće iz pet osnovnih škola u Bjelovaru, koji će se održati 16. i 17. studenoga u Domu kulture, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Projekt donosi set aktivnosti koji se nadovezuju i zajedno čine kazališnu dobrodošlicu novim školarcima.
vrijeme: 16.11.2023. - 17.11.2023.
mjesto: Bjelovar
url: https://www.facebook.com/teatartogo/

Djeca će sudjelovati u kazališnom bontonu kroz prilagođenu formu forum teatra, predstavi „Majstori“ i razgovoru s glumcima/likovima nakon predstave. Do sada je projekt realiziran za prvašiće iz generacije 2021/2022 i 2022/2023.
 
Cilj je projekta, na samom početku školovanja, uključiti djecu u kazališne aktivnosti i pozvati ih da budu dio kazališnog svijeta. Sve aktivnosti jamče stvaranje zajedničkih uspomena uz kazalište. S obzirom da je Bjelovar kazališni grad s dugogodišnjom tradicijom Bjelovarskog kazališta, prepoznatljivom dramskom pedagogijom, kazališnim festivalima i izvrsnim dramskim djelatnicima, ne čudi da je program osmišljen baš u Bjelovaru. Program je organiziran u suradnji s Gradom Bjelovarom, Kulturnim i multimedijskim centrom Bjelovar te bjelovarskim osnovnim školama. 
 
Kazališni bonton vode dramske pedagoginje Suzana Turković (dipl. učiteljica savjetnica) i Nikolina Marinić (prof. savjetnica) uz dramsku skupinu iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. U predstavi „Majstori“ glume Ivan Pokupić i Goran Smoljanović. Više o projektu i radu Teatra to go pronađite na službenoj web stranici organizacije: www.teatartogo.hr.