Preskočite na glavni sadržaj

Prva sveobuhvatna biografija Stana Leeja na hrvatskom u izdanju Rockmarka

Glazbena knjižara Rockmark objavila je knjigu 'Marvel i ostala čudesa', prvu potpunu biografiju najpoznatijeg tvorca stripova Stana Leeja u kojoj autor Danny Fingeroth uvjerljivo objašnjava sva njegova postignuća, ali ne ignorira i kontroverze koje su ga pratile cijeli život.
vrijeme: 03.11.2021. -
url: https://www.rockmark.hr/

Spider-Man, Iron Man, X-Men, Daredevil, Hulk, The Avengers i Fantastic Four samo su neki od brojnih strip superjunaka koje je Stan Lee osmislio samostalno ili s kreativnim partnerima radeći za Marvel Comics, ističu iz Rockmarka.
 
Zahvaljujući brojnim cameo ulogama u Marvelovim filmovima bio je – i još uvijek je, čak i nakon smrti – glas i lice stripova u popularnoj kulturi, dodaju.
 
Autor Danny Fingeroth napisao je prvu potpunu biografiju Stana Leeja kroz koju uvjerljivo objašnjava sva njegova postignuća, ali ne ignorira i kontroverze koje su ga pratile cijeli život: je li bio nevjerojatno inovativni autor kakav se nikada prije nije pojavio u svijetu stripa ili je bio netalentirani srećković koji je jedino znao preuzimati zasluge za tuđi posao?
 
Kako bi nas proveo kroz dosad neistražena područja ispod površinskog sloja Leejevog života i karijere, Fingeroth na gotovo 350 stranica praćenih fotografijama analizira svaki njegov potez, u čemu mu pomažu i ekskluzivni intervjui sa samim Stanom Leejem, njegovim suradnicima, kolegama, rođacima, prijateljima, ali i protivnicima.
 
Sveobuhvatna i višedimenzionalna, biografija Stana Leeja pruža cjelovitu sliku na obje strane medalje čovjeka koji je promijenio shvaćanje čitavog svijeta oko toga što je superjunak i kako se treba pričati priča.
 
Prijevod na hrvatski potpisuje Stjepan Vrečko.
 
Izvor: Hina