Preskočite na glavni sadržaj

Proslavljena 30. obljetnica osnutka Informativne katoličke agencije i 25. obljetnica Hrvatskoga katoličkog radija

Premijerom dokumentarnog filma „Prvih 25 godina HKR-a“ autora Diane Tikvić i Mihaela Varenice te osvrtom na rad IKA-e kroz protekla tri desetljeća, obilježena je 30. obljetnica osnutka Informativne katoličke agencije i 25. obljetnica početka emitiranja programa Hrvatskoga katoličkog radija u Dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu.
vrijeme: 18.04.2023. -
Čestitavši značajne obljetnice IKA-e i HKR-a u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i svoje osobno, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen-Koržinek istaknula je neizmjerno važnu ulogu Informativne katoličke agencije u našem medijskom prostoru, navodeći kako u digitalnom vremenu, gdje se „nameće želja za što bržim vijestima“, nerijetko na uštrb točnosti i cjelovitosti vijesti, IKA ide u korak s digitalnim tehnologijama, multimedijalnim pristupom, ali i s trajnim ciljem pružanja točnosti i provjere informacija.
Govoreći o radu Hrvatskog katoličkog radija, naglasila je njegovu važnost kao „mjesta gdje se otvaraju različite društvene teme, pokreću rasprave od javnog interesa i dijalog“ što ga čini relevantnim sugovornikom s brojnim slušateljima o čemu svjedoči niz priznanja i nagrada koji su novinari i urednici dobili za svoj ne samo novinarski, nego i humanitarni rad.
 
Proslava je okupila brojne nadbiskupe i biskupe, među kojima umirovljenog zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, predsjednika Hrvatske biskupske konferencije i zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutlešu, apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj Giorgia Lingu, predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske katoličke mreže i zagrebačkog pomoćnog biskupa Miju Gorskog, provincijalke i provincijale, državne tajnike  te brojne druge djelatnike, suradnike i prijatelje IKA-e i HKR-a. Emitiran je i videoprikaz „30 godina IKA-e“ koji su pripremili glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić i voditelj Tehnike HKR-a Mihael Varenica, a biskup Gorski i v. d. ravnatelja Hrvatske katoličke mreže i generalni tajnik HBK Krunoslav Novak uručili su zahvalnice bivšim urednicima i ravnateljima, djelatnicima i suradnicima IKA-e.
 
Izvor: https://ika.hkm.hr/