Preskočite na glavni sadržaj

Promocija romana 'Plava mandarina' Arsena Toljanića

Promocija romana prvijenca Arsena Toljanića 'Plava mandarina' održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja, u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
vrijeme: 20.05.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.kgz.hr/hr

Radi se o knjizi aktivnog pomorca, koja prati njegove doživljaje kroz 25-godišnju karijeru, od ranih početaka do danas. Knjiga je to za sve zaljubljenike u putovanja, daljine, brodove i istinsku snagu ljubavi.
 
Nakon iznimno posjećenih promocija u Rijeci, Križu (Zagrebačka županija) i Vrbniku, rodnom mjestu autorova oca u kojem je i sam proveo veliki dio mladosti, Toljanić je odlučio predstaviti se i Zagrebu.
 
Knjiga govori o moru, putovanjima, brodovima i dogodovštinama, a autor pokušava dočarati svijet pomoraca sa svim prednostima i nedostatcima poziva, govori o ljubavi muškarca i žene, žudnjama i konstantnom preispitivanju pojedinca kada se nalazi na pučinama oceana i mora širom svijeta.
 
Arsen Toljanić je rođen 1976. godine u Rijeci. Zaljubljenik je u rodni kraj, običaje i tradiciju. Diplomirao je na Višoj pomorskoj školi u Rijeci, smjer nautika i trenutno kao zapovjednik broda (kapetan) plovi za kinesku kompaniju OOCL.
 
Urednica knjige: Melita Lochert Toljanić