Preskočite na glavni sadržaj

Promocija publikacije 'Praznine 2021' u Splitu

Predstavljanje publikacije 'Praznine 2021' i otkrivanje novog rada Lane Stojićević održat će se u kreativnom hub-u Prostor (Plančićeva 2, Split), u četvrtak, 28. listopada, u 19 sati. 
vrijeme: 28.10.2021. -
mjesto: Split
url: http://culturehubcroatia.hr/

Rad Lane Stojićević intervencija je u dio fasade Kineskog zida te tako postaje dio stalnog postava Prostora.

Praznine su projekt platforme Culture Hub Croatia koji je u 2021. godini, osim privremene aktivacije zatvorenih prostora u centru grada i njihove prenamjene u ateljee za umjetnike i prostore za zajednicu, uključivao i niz događanja tijekom godine.
 
Više informacija o projektu dostupno je na poveznici.
 
Ovogodišnju publikaciju dizajnirala je Ana Vuko.
 
Projekt Praznine u 2021. godini podržavaju Allianz Kulturstiftung, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Split.
 
Tijekom zimskog razdoblja 2020. i 2021. godine ukupno devet prostora u širem centru Splita, inače korištenih u turističke svrhe, pretvoreno je u ateljee za umjetnike, kao i prostore za lokalnu zajednicu koja je oblikovala program događanja kroz radionice, projekcije, predavanja i razgovore. Projekt je bio svojevrsni eksperiment kojim su se funkcije budućeg hub-a kao jedinstvenog fizičkog prostora projicirale na šire urbano područje starog grada, uz participativni pristup i uključivanje lokalne zajednice. U projektu su sudjelovali umjetnici/e:  Antonio Grgić, Mia Kevo, Ledia Kostandini, Ivana Mirchevska, Andrea Resner, Lana Stojićević, Selma Selman, Driton Selmani, Tanja Deman, Tin Dožić, Donika Çina, Marko Gutić Mižimakov, Teodora Nikčević, Ivana Radovanović i Katarina Šoškić. Projekt je ukazao na mogućnosti alternativnih načina djelovanja, kao i na potencijal lokalne kreativne zajednice u oblikovanju kvalitetnih sadržaja tijekom cijele godine, kao i na mogućnost pojedinačnih doprinosa u rješavanju aktualnih problema u urbanom prostoru. Također, projekt je pridonio boljem umrežavanju i poticanju suradnje između kreativnih aktera na lokalnoj razini, ali i senzibilizaciji prema regionalnoj umjetničkoj produkciji, kao i procesu stvaranja umjetničkog rada.