Preskočite na glavni sadržaj

Promocija prve pjesničke zbirke Zorana Vakule

Promocija prve pjesničke zbirke 'Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze' autora Zorana Vakule održat će se u petak, 5. studenog, od 19 sati, u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.
vrijeme: 05.11.2021. -
mjesto: Grabrovnica
url: http://www.preradovic.eu/

Osnovni cilj ove zbirke je dodatna promidžba i pristupačnost meteorologije, posebice vremenske prognoze, te njezino lakše pamćenje, kao i približavanje onima koji vole poeziju u rimi.
 
Zbirka je ponajprije posvećena u svijetu vjerojatno jedinstvenom projektu – svakodnevnim sažetim vremenskim prognozama u rimi od proljeća 2020. godine do ljeta 2021. te klimatskim promjenama i biometeorologiji.
 
Budući da je većina rima nastala u koronaviroznom razdoblju koje je u Hrvatskoj počelo u prvim mjesecima 2020. godine i nakon velikog „zagrebačkog potresa“ u ožujku iste godine, dio stihova je i nekrološke naravi – oproštaj i spomen na neke od poznatih osoba koje su nas napustile prošlih mjeseci.
 
U zbirci se nalaze i rimovane najave zanimljivih sportskih događanja i nekih još uvijek aktualnih kulturnih, kao i prigodnice više ili manje povezane s vremenskom prognozom.
 
Čitajući zbirku možemo se podsjećati ne samo na sva ta događanja i kojekakvo vrijeme na pojedine dane ove i prošle godine, nego i na blagdane i praznike u Hrvatskoj, te na neke proglašene međunarodne i svjetske dane.
 
Izdavač zbirke je Zoran Vakula, suizdavač PDF obrt Našice, a objavu zbirke omogućila je Općina Pitomača.
 
Osim na promociji, zbirka će se moći kupiti i preko poveznice: https://www.oceanmore.hr/ te uskoro i u nekim knjižarama.