Preskočite na glavni sadržaj

Promocija novog romana Sonje Zubović 'Da, ali to nije sve'

Promocija novog romana književnice i nagrađivane autorice Sonje Zubović pod nazivom 'Da, ali to nije sve' će se održati u ponedjeljak, 20. studenoga, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, s početkom u 19,30 sati.
vrijeme: 20.11.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.ljevak.hr/

Riječ je o jednom od rijetkih romana za mlade koji s drugog aspekta progovara o temi odrastanja djece na dvije adrese, one rastavljenih roditelja i udomiteljske obitelji, na način da osvjetljava dobrotu i sretno odrastanje u takvim okolnostima.
 
Roman o djeci rastavljenih roditelja i udomljenoj djeci koji pozitivno progovara o takvom odrastanju
 
Kako odrastati na dvjema adresama? Kako odrastati u obitelji koja ima drukčiji oblik od očekivanoga, a naziva se udomiteljskom?
 
Jedan od rijetkih romana koji s drugog aspekta progovara o odrastanju djece na dvije adrese, one rastavljenih roditelja i udomiteljske obitelji, nosi naziv „Da, ali to nije sve“ književnice i nagrađivane autorice Sonje Zubović. Riječ je o romanu koji tematizira obiteljsku ljubav, odnose u obiteljima, pitanja pripadanja, nepripadanja i napuštanja, o povjerenju u život i ljubavi glavnih likova, namijenjenom ne samo mladim tinejdžerima, srednjoškolcima već i odraslima.
 
Sama autorica o romanu kaže kako „on daje nadu da su udomiteljske obitelji prostor pozitivnih emocija, a ne ravnodušnosti ili bezdušja“ na način da osvjetljava dobrotu i sretno odrastanje dvoje udomljene djece i djece rastavljenih roditelja. Na ta pitanja u romanu odgovora djevojka Mihaela, koja odrasta u rascjepu između majčine i očeve obitelji i treba prihvatiti nove partnere svojih roditelja i njihovu djecu, te Zvonka i Mario, koji žive u udomiteljskoj obitelji okruženi ljubavlju i toplinom od najranije dobi. To je ujedno i roman o vrckavim tinejdžerskim simpatijama o prijateljstvu, druženju, ljubomori zaljubljenih, privrženosti i povjerenju u život i ljubav.