Preskočite na glavni sadržaj

Promocija nove knjige Mislava Gleicha 'Velika nevolja oca Dickersona'

Promocija nove knjige mladog autora Mislava Gleicha 'Velika nevolja oca Dickersona: priča iz Colorada' (Despot Infinitus, 2022.) održat će se u petak, 27. svibnja, u zagrebačkom Hoću knjigu Megastoreu (Bogovićeva 7), s početkom u 19 sati.
vrijeme: 27.05.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.hocuknjigu.hr/

Na promociji će govoriti dr. sc. Tin Lemac i mag. ang. Neven Brlek, a očekuju se i neka druga poznata lica iz književnog svijeta.
 
Mislav Gleich (24), još uvijek službeno student Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u zadnjih je godinu dana postao relevantno ime na domaćoj književnoj sceni. Lani je njegov žanrovski polivalentni roman 'Beskrajno ljeto' prema HRT-u bio jedna od najtraženijih domaćih knjiga, a ubrzo iza toga prihvaćen je u Društvo hrvatskih književnika (DHK) kao njihov trenutno najmlađi član, te jedan od najmlađih članova u povijesti tog uglednog društva.
 
Njegov najnoviji roman koji će biti prezentiran ovaj petak naslovljen je Velika nevolja oca Dickersona: priča iz Colorada. Riječ je o crnohumornoj priči inspiriranoj radovima braće Coen, Guya Ritchieja, ali i pisaca kao što su Charles Dickens, Winston Groom i Stephen King. Priča je to o eponimnom junaku, ocu Dickersonu, koji je ni više ni manje ateistički svećenik iz Colorada. Jedne noći na inače pustoj prometnici, on u alkoholiziranom stanju slučajno pregazi tajanstvenog mafijaša, te na njemu pronađe pištolj i pola milijuna dolara. Nakon što pobjegne s mjesta nesreće, u njegov gradić sjatit će se i druge ekscentrične figure poput drugih mafijaša koji će od njega htjeti povratiti novac, te budalastog šerifa koji će htjeti otkriti što se to zbiva u tom mjestašcu. Uslijedit će, jednom riječju, crnohumorni kaos.
 
„Sadržajno knjiga podsjeća na Tarantina i braću Coen“, rekao je Gleich. „Stilski, velik mi je utjecaj bio Dickens. A kad smo kod Dickensa, i sam otac Dickerson baziran je na Ebenezeru Scroogeu, protagonistu tog vječnog klasika engleskog književnog kanona, Božićne priče. Mislim da će se sve u svemu ova knjiga svidjeti svima koji su željni zabavne i humoristične književnosti s pozitivnom porukom.“
 
Jedino što preostaje čitateljima jest svratiti ovaj petak u Hoću knjigu Megastore te tijekom narednih ljetnih dana otkriti je li se otac Dickerson uspio izvući iz velike nevolje u koju je upao.