Preskočite na glavni sadržaj

Promocija monografije 'Stanislav Marijanović' autora Vladimira Rismonda

Predstavljanje umjetničko-znanstvene monografije 'Stanislav Marijanović' autora Vladimira Rismonda održat će se u utorak 23. travnja u 18 sati Svečana dvorana Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Sveučilišni kampus.
vrijeme: 23.04.2024. -
mjesto: Osijek
url: http://www.uaos.unios.hr/

Umjetničko-znanstvena monografija Stanislav Marijanović daje analitički i kronološki pregled umjetnikova opusa i djelovanja od 1980. do danas. Obuhvaća područje crteža, grafike, slika i objekata te ilustracije i naracije. Na 456 stranica donosi oko 130 kartica teksta Vladimira Rismonda i prikaze više od 300 radova. Obrazlažući svoju tezu kojom obiman i raznolik Marijanovićev opus objedinjuje u cjelinu, Rismondo se oslanja i na analize desetak drugih autora koji su u kataloškim tekstovima obrađivali pojedine segmente umjetnikova rada.

S obzirom da je Stanislav Marijanović gotovo četvrt stoljeća aktivno djelovao u inozemstvu, nakladnička kuća Sipar (Zagreb / Beli Manastir) objavila je knjigu dvojezično. Recenzirali su je prof. art. Frane Paro, prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić i prof. mr. art. Jagor Bučan.

Potporu njezinu objavljivanju dali su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Osječko-baranjska županija, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, LAG Baranja, Grad Beli Manastir i Coral-Shell Licensee / Motor Oil Group.