Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige priča 'Lica iz sjene' Sandre Holetić

U četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati, u riječkoj Galeriji O.K., književnica Sandra Holetić će predstaviti knjigu priča 'Lica iz sjene', urbanu prozu koju čine 11 kratkih pripovijetka, ispričanih u 'ich' formi, geografski smještenih između Rijeke, Zagreba i Novog Vinodolskog.
vrijeme: 25.05.2023. -
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/M.M.C.Rijeka/

Holetić, kao pripovjedačica ujedno i “živi” lik, opisuje svakodnevne živote običnih ljudi, prožete autobiografskim momentima i stvarnim događajima na autentičnim punktovima urbanog života. Jedna od specifičnosti ove knjige, podijeljenost je autoričina života između “Velegrada” i manjeg primorskog “Gradića”, što je posebice istaknuto u “Priči sa zapadne strane”, dok se njena osjetljivost na okorjele ekonomsko-socijalne probleme jugoslavenskog nasljeđa u poveznici s odgovarajućim institucijama RH, posebno prepoznaje u “Kati Ličkoj”. Problematizirajući društvene hijerarhije čija povijest seže još u vrijeme Prvog svjetskog rata, Holetić ukazuje na socijalni determinizam ovih krajeva, uslijed kojih su životi brojnih pojedinaca obilježeni poročnim životom i tragičnom sudbinom (“Nina i Zeba”).
 
“Priče Sandre Holetić svakako će vas zaokupiti svojom upečatljivom autentičnošću bez ikakve zadrške. Uostalom, zar originalnost nije oduvijek ono najbolje u književnosti? Kod Sandre Holetić upravo to je ono najizraženije” (Marijan Grakalić, književnik i publicist).
 
Promocija “Lica u sjeni” bit će obogaćena glazbenim programom gosta iznenađenja.