Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige 'Potresne kronike' Daniela Pavlića u KIC-u

U Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu, u subotu, 22. siječnja, u 12 sati, održat će se promocija knjige 'Potresne kronike' Daniela Pavlića.
vrijeme: 22.01.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.kic.hr/

Daniel Pavić je kao humanitarni radnik obilazio područje Banije pogođeno razornim potresom. Sada je o tim iskustvima objavio i knjigu.
 
55 kratkih priča objavljenih u Pavlićevoj knjizi, kronološki pisanih u formi dnevničkih zapisa od jutra prvog potresa, 28. prosinca 2020. do 8. studenoga 2021. godine, bolna su svjedočanstva o ljudskoj nemoći nad prirodnim katastrofama, tragediji zaboravljenog i napuštenog kraja, siromaštvu, nebrizi društvene zajednice, licemjerstvu političkih struktura, velikim i toplim humanitarnim srcima nepoznatih ljudi, pohlepi i zloći, ali i neuništivom duhu naroda kojeg ni ratovi ni potresi ne mogu do kraja slomiti. 

Daniel je u Sisačko-moslavačkoj županiji poznat kao neumorni aktivist nevladine udruge KAOS (Kostajnička alternativna scena) koja je, nakon Domovinskog rata, kulturno i društveno revitalizirala gradić na obalama Une. Istakao se antinuklearnim stavovima, prvi je u Hrvatskoj pokrenuo aktivnosti protiv nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, promovirao potencijale Pounja organizacijom volonterskih kampova i oživljavanjem tradicionalnih kulturnih i turističkih manifestacija, te rada s djecom i mladima.

Bio je voditelj filmskih djelatnosti u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku, a sada je voditelj EU projekata za umirovljenike sisačke udruge KAS. U Hrvatskoj Kostajnici vodi udrugu Ekološka-kulturna scena, organizira PRESS film festival i Smaragdni eko film festival, jedinstveni putujuću festival o zaštiti okoliša. Autor je nekoliko dokumentarnih filmova i knjige „Priče iz Smaragdne doline“ u kojoj je opisao aktivistički rad u lokalnim sredinama.
 
Ulaz je slobodan!