Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige 'Nemirni' norveške spisateljice Linn Ullmann

Naklada Ljevak organizira promociju knjige 'Nemirni' norveške spisateljice Linn Ullmann u utorak, 23. studenoga, u 19,30 sati, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića.
vrijeme: 23.11.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.ljevak.hr/

Na promociji će sudjelovati književne kritičarke Marija Ott Franolić i Nataša Govedić, a razgovor će moderirati filmska i književna kritičarka Dina Pokrajac.

Kći slavnog režisera Ingmara Bergmana i glumice Liv Ullmann ispisuje dirljivu i toplu posvetu roditeljima. Nemirni su književno remek-djelo o sjećanju i gubitku, nostalgičan portret odrastanja punog čežnje, briljantna meditacija o starenju i odlascima te neraskidivoj sponi između roditelja i djece. Linn Ullmann maestralno prepleće memoarsku prozu i fikciju, u svojem šestom, dosad najinventivnijem romanu, o jeziku, umjetnosti, žalovanju i brojnim narativima koji opisuju jedan život.
 
On je slavni švedski režiser, a ona je njegova kći - najmlađa od devetero djece. Svakog ljeta, još od ranog djetinjstva, ona ga posjećuje u njegovoj kamenoj kući na otoku Faro okruženoj šumama, poljima makova i Baltičkim morem. Sada, kad je ona odrasla, a on u kasnim osamdesetima, on namjerava napisati knjigu o starenju i starosti, no zabrinut je da ga izdaje jezik, sjećanja, um. Stoga je odluče napisati zajedno. Ona će mu postavljati pitanja, a on će na njih odgovarati. Kad se ona pojavi na otoku s kasetofonom, njega je starost već načela više nego što je ijedno od njih očekivalo.