Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige 'Kolači od blata i ostali recepti niodčega nizašto'

Promocija knjige 'Kolači od blata' pisca Gorana Ferčeca i ilustratorice Apolonije Lučić održat će se u četvrtak 12. listopada u 19 sati u HDD galeriji u Zagrebu. 
vrijeme: 12.10.2023. -
mjesto: Zagreb
url: http://dizajn.hr/

O knjizi će na promociji govoriti urednice i art direktorice NINA BAČUN i ROBERTA BRATOVIĆ te autorica Apolonija Lučić.

Ilustrirana knjiga Apolonije Lučić i Gorana Ferčeca pod naslovom Kolači od blata i ostali recepti niodčega nizašto reinterpretira formu recepta – pisanih uputstava kako nešto spraviti, osim što su u slučaju ove knjige sastojci recepata odbačene stvari, predmeti ili fenomeni koje asocijativno ne vežemo uz koncept recepta i kuhanja. S obzirom na to da je djeci svojstveno i sasvim prihvatljivo da prave kolače od blata, ova knjiga proširuje taj koncept na sve ono što je ‘nejestivo’, što je odbačeno, što je suvišno, ali što i dalje nosi snažan kreativni impuls. (...)

Promocija je dio popratnog programa izložbe OAZA BOOKS & BOOKS, koja tematizira dizajn i nezavisno izdavaštvo te predstavlja izdavačke aktivnosti umjetničke organizacije Oaza, fokusirane na promociju suvremene umjetnosti, istraživanja u dizajnu, ilustriranih knjiga za djecu, knjiga umjetnika itd.

Opširnije: dizajn.hr