Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige 'Designing in coexistence - reflections on systemic change'

U sklopu programa nastupa Hrvatske na 18. Venecijanskom bijenalu - međunarodnoj izložbi arhitekture, u subotu 25. studenog 2023. u prostoru hrvatskog paviljona u Arsenalu u Veneciji, održat će se promocija knjige “Designing in coexistence - reflections on systemic change”.
vrijeme: 25.11.2023. -
url: https://croatiapavilion.hr/18-medunarodna-izlozba-arhitekture-venecijanskog-bijenala-2023/

Program predstavljanja knjige uključuje razgovor u kojem će sudjelovati Mia Roth i Tonči Čerina (kustosi hrvatskog nastupa ), voditeljice radionice održane u Lonjskom polju Markéta Dolejšová i Jaz Hee-jeong Choi (članice kolektiva Open Forest Collective) te jedan od autora tekstova u knjizi Michael Smyth (Edinburgh Napier University), a razgovor će moderirati Ivica Mitrović (kustos diskurzivnog programa paviljona).
 
Popratni diskurzivni program paviljona bio je osmišljen i realiziran kao kontinuirani laboratorij u stvarnom vremenu, usmjeren na istraživanje budućnosti arhitektonske prakse i obrazovanja. Nastala kao rezultat diskurzivnog programa i kao finalni proizvod projekta, knjiga objedinjava niz istraživanja kroz putem autorskih tekstova i rezultata radionica koje su se, u organizaciji i suradnji s brojnim obrazovnim institucijama, realizirale u Veneciji, Ljubljani, Splitu, Motovunu, Milanu te u Lonjskom polju.
 
Knjigu urednički potpisuju Ivica Mitrović, Mia Roth i Tonči Čerina, a njezin bogat sadržaj donosi niz autorski tekstova članova autorskog tima i brojnih istraživača.
Uz autorske tekstove, knjiga donosi i rezultate radionica na kojima je sudjelovalo preko 120 polaznika s fakulteta iz Hrvatske, regije i svijeta. Dizajn knjige potpisuje Niko Mihaljević.
Tisak knjige realiziran je uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i tvrtke  HÖRMANN HRVATSKA d.o.o.