Preskočite na glavni sadržaj

Promocija knjige: 'Aleksandar Nikolajevič Skrjabin'

Predstavljanje skladateljeve biografije 'Aleksandar Nikolajevič Skrjabin' Igora Belze održat će se u petak 24. studenoga u 18 sati u Koncertnoj dvorani Vaclav Huml na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Knjigu je s ruskog prevela Magdalena Marija Meašić, a na inicijativu Hrvatskog društva Aleksandar Skrjabin objavila nakladnička kuća Mala zvona u svojoj biblioteci U prvom licu.
vrijeme: 24.11.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.mala-zvona.hr/
U svojoj seriji knjiga posvećenih klasičnoj glazbi naklada Mala zvona objavila je biografiju skladatelja Aleksandra Nikolajeviča Skrjabina koju je napisao Igor Belza, a s ruskog prevela Magdalena Marija Meašić. Knjiga je objavljena na inicijativu Hrvatskog društva „Aleksandar Skrjabin”, tj. predsjednika društva Rubena Dalibaltayana i potpredsjednika Veljka Glodića, istaknutih pijanista i profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Knjiga se temelji na autentičnim dokumentima, poglavito iz građe Memorijalnog muzeja Aleksandra Nikolajeviča Skrjabina u Moskvi. Ta građa uključuje skladateljevu korespondenciju, zapise suvremenika, kritike, partiture. U pripovijest o Skrjabinovu životu autor biografije unosi i analize njegovih najznačajnijih djela. Opširnije

FB-događanje