Preskočite na glavni sadržaj

Projekt MojaScena online

Međunarodni centar za umjetnost (MCU) započinje projekt MojaScena online koji osobama mlađim od 25 i starijim od 54 godine nudi umjetničke programe u formi desetotjednih ciklusa likovnih, dramskih i literarnih radionica, koji će se održavati online i biti za polaznike besplatni. Prijave su u tijeku!
url: https://mcu.hr/moja-scena-online/

U projekt će biti uključeni polaznici iz cijele Hrvatske, a naročito oni kojima je onemogućen pristup kulturnim ustanovama i sadržajima. Socijalnim uključivanjem sudionika u participativne aktivnosti u vidu online umjetničkih radionica omogućit će se ciljanim skupinama društvena uključenost, interaktivno online druženje i stjecanje vještina cjeloživotnog učenja što će doprinijeti većem zadovoljstvu sudionika i poboljšanju kvalitete života te u konačnici i jačanju cjelokupne zajednice.
Kroz sadržaje kao što su razgovori o umjetnosti, analiziranje umjetničkih djela, kreativno stvaranje, razvijanje umjetničkih potencijala i razumijevanja umjetnosti, pripadnici ciljanih skupina će stjecati znanja i kreativne vještine te zajedno stvarati. Pod umjetničkim vodstvom te suradnjom između radionica, polaznici će kreirati kratku online predstavu, online izložbu radova s likovnih radionica i online publikaciju radova literarnih radionica. 

Projekt će trajati od siječnja 2021. godine do listopada 2022. godine.



   Raspored radionica i dodatne informacije potražite na mrežnoj stranici projekta.



Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.



Objava: 4.1.2022.