Preskočite na glavni sadržaj

Projekt 'Komfortacije' započinje s provedbom

Udruga 'Culture Hub Croatia' Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu kreće s provedbom projekta 'Komfortacije' koji se, u razdoblju od srpnja do prosinca 2021. godine, realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.
vrijeme: 16.07.2021. -
url: https://www.komfortacije.com/

Projekt se provodi u suradnji s community radijem KLFM, a aktivnosti će obuhvaćati mjesečne čitalačke grupe i radijske emisije, kao i tjedne newslettere „Impulsi udobnosti“ i performativne radionice.

Projekt Komfortacije za cilj ima čitanjem probuditi osjećaj udobnosti i kolektivne sigurnosti – tekst (književni, teorijski) se u ovom slučaju otkriva kao polazišna točka za oblikovanje mehanizama nošenja s tugom s kojom smo suočeni danas. Kroz mjesečne čitalačke grupe i radijske emisije, tjedne newslettere te performativne radionice suprotstavljamo tzv. teorije udobnosti takozvanim teorijama straha, i na taj način potičemo sudionike i širu publiku da čitanjem ispune svoju svakodnevicu, pronađu utjehu i inspiraciju
 
Prva čitalačka grupa sastat će se u ponedjeljak, 26. srpnja, s početkom u 20 sati, u dnevnom boravku kreativnog hub-a Prostor na adresi Plančićeva 2, Split. Bit će omogućeno i sudjelovanje putem Zoom aplikacije, a prva knjiga koju čitamo i o kojoj razgovaramo je roman prvijenac „Monada“ splitske autorice Sane Perić. Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje, a prijavni obrazac je dostupan na stranici projekta.
 
Krovna tema srpnja, svakodnevica, bit će obrađena i u radijskoj emisiji „Svakodnevica u dnevničkoj prozi“ koja će se emitirati u petak 16. srpnja (16-17h) na radiju KLFM, a bit će pohranjena na web stranici projekta i dostupna za slušanje na zahtjev.