Preskočite na glavni sadržaj

Projekt Ilica: Q'ART započinje u travnju

Ulični Community Art festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART u travnju ponovo zatvara ulicu za promet i otvara za umjetnost te poziva sve građane i posjetitelje Zagreba, na mnoštvo glazbenih, književnih, modnih, umjetničkih i ostalih programa izlagača.
vrijeme: 02.04.2023. -
mjesto: Zagreb
Zatvorena Ilica poziva sve da otvore svoja srca već u travnju s prvim proljetnim danima i to 2. travnja kada će Ilica kao i svi izlagači na toj užurbanoj žili kucavici grada bez prometa disati punim plućima od 9 do 16 sati.
Program je kao i uvijek zanimljiv, raznolik i sastoji se od mnogih glazbenih nastupa, izlaganja mladih umjetnika koji traže svoju publiku, mnoštva raznolikih izlagača koji tvore ovu vibrantnu zajednicu. Ove godine community art festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART otvorio je svoje srce i prema drugim kvartovima pod radnim nazivom Q'ART u tvom KVARTU pa već užurbano na osmišljavanju festivala u kvartovima Špansko/Malešnica, Maksimir i Novi Zagreb istok. Uključio se u svakom kvartu velik broj različitih udruga, inicijativa, institucija, pojedinaca koji zajedno s autorima Projekta Ilica: Q'ART Ivanom Nikolić i Aleksandrom Battista Ilićem vrijedno rade na formiranju autentičnog izdanja festivala za svaki kvart. Za sada su poznati samo termini održavanja festivala-akcija po kvartovima kao i lokacije, a više informacija o detaljima programa će nam otkriti prije održavanja samih festivala.
Festivali će se tako održati 18. lipnja na Trgu Ivana Kukuljevića, 09. srpnja u park šumi Maksimir i 15. listopada na Bundeku.
Na prvom Iličkom festivalu-akciji će osim standardno vrhunskih jazz glazbenika među kojima su Lela Kaplowitz kvartet, Davor Doležal trio i Ljeljak, Đanović & Golubić trio, nastupiti i Bluzy Threesome, a posebno iznenađenje je Big bend Hrvatske liječnike komore koji ćete moći slušati na lokaciji Ilica 49 kod Obrtničke komore Zagreb. Revija je kao i uvijek točno u podne na Britanskom trgu gdje će nam studenti TTF-a i članovi ULUPUH-a prikazati svoje nove inspiracije, a pridružit će im se Zadruga Humana Nova sa svojim upcycle koncept modno-dizajnerskim radovima. Mladim umjetnicima Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i dizajnerima s Tekstilno tehnološkog fakulteta na Art punktu u Ilici 85 pridružit će se od ove godine i studenti Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke. 

Projekt Ilica: Q'ART se održava i sedmu godinu za redom zahvaljujući velikoj podršci izlagača i mikro donatora projekta kao i svesrdnoj podršci Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb.

Pratite novosti o projektu na društvenim mrežama i na web stranici projekta: 
https://projektilica.com/
https://www.facebook.com/projektilica