Preskočite na glavni sadržaj

Projekt Ilica: Q'ART vraća se 21. svibnja!

Ulični Community Art festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART u nedjelju 21. svibnja ponovo zatvara Ilicu za promet i otvara za sve vrste umjetnosti kao i umjetničko djelovanje kroz suradnju i dijalog između umjetnika i zajednice koji potiču društvene procese i osnažuju zajednicu. Ovog puta dijalog će se razvijati kroz teme - ljubav, zahvalnost i opraštanje. 
vrijeme: 21.05.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://projektilica.com/

Zatvorena Ilica ovog puta poziva sve da uz kavicu na tračnicama otvore svoja srca prema ljubavi, zahvalnosti i opraštanju te barem na jedan dan zaborave na prigovaranje, kritike i zamjeranja i da se pridruže umjetnicima u zajednici i prepuste se rijeci ljudi s osmjesima na licima. Ilica će disati punim plućima od 9:30 do 15:30 sati. Svi su pozvani uključiti se i doprinijeti svojim viđenjem što za njih i u njihovom životu znače ljubav, zahvalnost i opraštanje. 

Glazbeni program je ispunjen vrhunskom izvedbom jazzera Janko Novoselić Kvartet, Jerko Jurin Kvartet, Valerija Nikolovska trio i Big Band Hrvatske liječničke komore, kojima će se i ovog puta  pridružiti i iznimno atraktivan Buzy Threesome, a atmosferu će zagrijati i Ivana Galić s Projekt Vientos del alma – Viva Mercedes. Posebno zanimljiv nastup će imati SO DO EL SISTEMA ili Sustav Orkestara Djece i Omladine osnovan za provođenje glazbenog programa društvenog razvoja koji odgaja djecu i mlade kroz orkestralno muziciranje, a prema filozofiji, metodologiji i principima El Sistema koje možete poslušati kod Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85. Cilj ovog projekta je poticanje humanitarnog, socijalnog, emocionalnog, duhovnog i intelektualnog razvoja mladih kroz glazbu.

Mladim umjetnicima Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i dizajnerima s Tekstilno tehnološkog fakulteta na Art punktu u Ilici 85 pridružit će se od ove godine i studentice Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke. Revija će u svibnju imati posebni dodatak gdje ćemo uz već tradicionalno predstavljanje ULUPUH-ovih članova, koncepta TTF-ovih studenata na temu LJUBAV uz mentorstvo doc.dr.art. Ivane Bakal i prof Đurđice Kocijančić, dipl.ing. i predstavljanja upcycle koncept modno-dizajnerskih radova zadruge Humana Nova, imati prilike vidjeti i radove obrtnika u ovom nekonvencionalnom izdanju Zlatne Igle na Ilici.

Dječje radionice će nam kao i uvijek pripremiti koncept dućan Art Station u Ilici 89, a posebnu edukativnu zabavu za klince će pripremiti DVD Odranski Obrež.
Projekt Ilica: Q'ART se održava i sedmu godinu za redom zahvaljujući velikoj podršci izlagača i mikro donatora projekta kao i svesrdnoj podršci Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb.

Novosti o projektu pratite na društvenim mrežama i na web stranici projekta.

www.projekt ilica.com
www.facebook.com/projektilica/