Preskočite na glavni sadržaj

Projekt Ilica: Q'ART - Festival / Proljeće 2.0.

Projekt Ilica: Q'ART - Festival / Proljeće 2.0.
Ulični Community Art festival-akcija Projekt Ilica: Q'ART ovog proljeća 30. travnja iz drugog pokušaja zatvara ulicu za promet i otvara za umjetnost. 
vrijeme: 30.04.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://projektilica.com/

Projekt godinama djeluje kao umjetnička i građanska akcija koja živi umjetnost, uključivost, odnos prema prirodi, održivost, participativnost, društvene procese i kulturu u zajednici. Potaknut uvijek iznova situacijama i događajima u društvu aktivno artikulira i komunicira trenutna kretanja te stavlja u diskurs različite teme, pa tako ovaj puta aktivno uključuje građane da promisle o vrijednostima SOLIDARNOSTI, ZAJEDNIŠTVA i SUOSJEĆANJA. Platforme i prostori na kojima ove godine projekt komunicira, od fizičkih javnih površina do društvenih mreža, postati će mjesta inspiracije, mjesta interakcije i mjesta artikulacije gdje su svi sudionici i posjetitelji pozvani da se aktivno uključe u promišljanje ovih tema i gdje svojim izlaganjem, sudjelovanjem, nastupom i posjetom projekta daju svoj doprinos osnaživanju ovih važnih vrijednosti.

Program će se na Svjetski dan Jazza sastojati od mnoštva vrhunskih jazz izvedbi, književnih, modnih, umjetničkih i ostalih akcija i programa mnogih izvođača i izlagača. Zatvorena Ilica ovog puta poziva sve da otvore svoja srca prema zahvalnosti, suosjećanju i solidarnosti te barem na jedan dan zaborave na ljutnju, mržnju, ljubomoru, strah i nesigurnosti svih oblika i da prigrle ovaj jedinstveni život umjetnosti u zajednici. Ilica će disati punim plućima od 9 do 16 sati.

Na ovogodišnji svjetski dan Jazza moći ćete poslušati kvartet Valerije Nikolovske, trio Davora Doležala, bend Lele Kaplowitz, Trio Pavla Golubića, Bluzy Threesome, trio Matošević/Palčić/Žužić, a za super atmosferu na ART punktu će se pobrinuti DJ Goran Tomaš. Mladim umjetnicima Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i dizajnerima s Tekstilno tehnološkog fakulteta na Art punktu u Ilici 85 pridružit će se od ove godine i studenti Akademije primijenjene umjetnosti iz Rijeke, Koncept revija je kao i uvijek točno u podne na Britanskom trgu gdje će nam studenti TTF-a i članovi ULUPUH-a prikazati svoje nove inspiracije. 

Projekt Ilica: Q'ART se održava i sedmu godinu za redom zahvaljujući velikoj podršci izlagača i mikro donatora projekta te podršci Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb.

Pratite novosti o projektu na društvenim mrežama i na web stranici projekta.

https://projektilica.com/
https://www.facebook.com/projektilica/