Preskočite na glavni sadržaj

Projekt dugometražnog animiranog filma 'Saima – prizori iz krize srednjih godina' na radionici CEE Animation 2024.

Projekt dugometražnog animiranog filma 'Saima - prizori iz krize srednjih godina' koji autorski potpisuju Chintis Lundgren i Draško Ivezić izabran je kao jedan od 12 projekata za sudjelovanje na radionici CEE Animation koja se ove godine odvija online i na lokacijama u Hrvatskoj i Litvi.
vrijeme: 01.03.2024. -
url: https://ceeanimation.eu/

Radionica CEE Animation ove godine odvija se po šesti put, a za sudjelovanje je prijavljeno 38 projekata iz 26 zemalja. Odabranih 12 projekata dolaze iz 13 zemalja, a radionica broji sveukupno 28 sudionika. 
 
Saima - prizori iz krize srednjih godina projekt je za koji režiju, scenarij i animaciju potpisuju Chintis Lundgren i Draško Ivezić. Radi se o (budućem) dugometražnom animiranom filmu koji je dio istog svijeta kao i drugi, kratkometražni nagrađivani radovi ovog autorskog dua: Toomas ispod doline divljih vukovaManivald i Život s Hermanom H. Rottom te projekta animirane serije u razvoju - Manivald i apsint zečevi. 
 
Film ovoga puta prati lisicu Saimu, majku Manivalda, koja otkriva put k prosvjetljenju dok se bori s nevjerom partnera Ludviga i narušenim odnosom sa svojom majkom. 
 
Projekt nastaje u produkciji hrvatskog Adriatic Animation studija (producenta Draška Ivezića) i estonskog Animatsioonistuudio (producentica Chintis Lundgren), uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Estonskog filmskog instituta te Kulturnog kapitala iz Estonije.
 
CEE Animation Workshop cjelogodišnji je program namijenjen producentima animiranih filmova i njihovim kreativnim timovima iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Izdanje radionice za 2024. sastoji se od četiri intenzivna modula tijekom kojih će polaznici steći znanja o razvoju projekta, marketingu i distribuciji, financijskim i pravnim aspektima posla i međunarodnim koprodukcijama.
 
Dva modula održavat će se online, a dva on-site. Prvi je trenutno u tijeku (26. veljače - 3. ožujka), a odvija se u Vilniusu u Litvi. Drugi će se održati u Hrvatskoj, od 29. srpnja do 4. kolovoza, a lokacija će biti naknadno objavljena. Zadnji modul organiziran je online, a na rasporedu je u listopadu 2024. 
 
Radionica CEE Animation 2024. održava se uz potporu Litvanskog filmskog centra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva javne uprave u Sloveniji.  
 
Popis svih odabranih projekata, uz sve detalje o radionici, možete pronaći na ovoj poveznici

Izvor: HAVC