Preskočite na glavni sadržaj

Projekcije filma 'Veće od traume' u Španjolskoj

Hrvatski film 'Veće od traume' nominiran je za španjolsku nagradu Goya u kategoriji najboljeg europskog filma, a bit će prikazan u četvrtak, 17. studenog, u Madridu i u petak, 18. studenog, u Barceloni.
vrijeme: 17.11.2022. - 18.11.2022.
mjesto: Španjolska
url: https://www.facebook.com/Biggerthantraumathefilm/

"Simbolično koincidirajući s obljetnicom Dana sjećanja na žrtve Vukovara, 18.studenog, film govori o traumi žena žrtava ratnih zločina i važnosti procesa ozdravljenja", izvijestilo je hrvatsko veleposlanstvo u Madridu.
 
Tijekom tri godine film prati četiri žene koje su bile među tisućama žrtava s proživljenim traumama tijekom Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine. U filmu četiri žene pričaju svoje životne priče kroz složeni proces osobnog osnaživanja. Otkriće o tome što bi mogle biti bez traume s kojom su se identificirale mijenja njihove živote i odnose.
 
Film "Veće od traume", u produkciji udruge Metar60, ušao je uži izbor među 10 europskih filmova koji će se natjecati na 37. dodjeli španjolske nagrade Goya, koja će se održati 11. veljače u Sevilli. Goya je španjolska inačica američkog Oscara.
 
Film će biti prikazan u Madridu u četvrtak, prvo u Filmskoj akademiji a zatim i u Kinu Paz, te u Barceloni u petak u Kinu Verdi. Nakon projekcija bit će organiziran razgovor s redateljicom i scenaristicom filma Vedranom Pribačić i Mirtom Puhlovski. (Hina)