Preskočite na glavni sadržaj

Projekcija Munchovih djela na Zagrebačkim fontanama povodom otvorenja novog muzeja MUNCH

Kako bi obilježili svečano otvorenje novog muzeja MUNCH u Oslu, posvećenog najpoznatijem norveškom umjetniku Edvardu Munchu, Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u RH, u suradnji s Gradom Zagrebom i muzejom New MUNCH, poklanja građankama, građanima i posjetiteljima grada Zagreba, projekcije najljepših Munchovih slika... Projekcija će se odvijati na Zagrebačkim fontanama, u petak, 22. listopada 2021., od 19 do 23 sata.
vrijeme: 22.10.2021. -
mjesto: Zagreb
Istoga dana ujutro, veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj NJ.E. g. Haakon Blankenborg i kustosica Galerije Klovićevi dvori Iva Sudec Andreis, gostovat će na Hrvatskoj radioteleviziji u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' kako bi gledateljima predstavili umjetnički opus slavnog slikara i značaj novog muzeja za svjetsku umjetničku scenu.

Novi muzej MUNCH jedan je od najvećih svjetskih muzeja posvećen isključivo jednom umjetniku te će sadržavati više od 26 000 radova ovog slavnog norveškog slikara iz perioda 1873.g. – 1944. g. postavljenih na 13 katova u 11 izložbenih dvorana. Osim bogate umjetničke kolekcije, muzej će posjetiteljima pružiti uvid i u Munchovu osobnu ostavštinu, a samo otvorenje smatra se jednim od najvažnijih kulturnih događaja u 2021. g. Arhitektonsko rješenje novog muzeja potpisuje estudio Herreros i sinonim je etičkog procesa izgradnje, a svojim arhitektonskim izričajem odaje počast slavnom slikaru i njegovoj ljubavi prema otvorenom prostoru i prožimanju s prirodom, što je vidljivo i iz njegovih brojnih radova.

Foto: MUNCH©Einar Aslaksen