Preskočite na glavni sadržaj

Program 'Pristup Brdu knjiga', kao najava 3. festivala knjiga i planina

Festival Brdo knjiga održat će se treći put u Samoboru i okolnom gorju od 16. do 19. svibnja, a kao uvod festivalu knjiga i planina u Zagrebu će se od 9. do 24. travnja održati program Pristup Brdu knjiga koji će obuhvatiti niz radionica, izložbi, predstavljanja knjiga, razgovora i predavanja.
vrijeme: 09.04.2024. - 24.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://brdoknjiga.com/

Program počinje u utorak, 9. travnja u knjižnici Savski gaj gdje će književnica za djecu Gordana Lukačić održati interaktivnu radionicu "Šumom šetam, nikome ne smetam, knjigu čitam za prirodu pitam".

Tjedan dana nakon toga, 16. travnja u Knjižnici Vladimira Nazora otvara se izložba fotografija Slavena Reljića "Susreti divljine", koja, ističu organizatori, prikazuje intimu dubokih, dalekih šuma i divljih životinja.

Slijedi razgovor "O medvjedima i ljudima" s novinarom i piscem Milanom Majerovićem-Stilinovićem, koji će tom prigodom predstaviti roman "Srce mog medvjeda", a prije otvorenja izložbe likovna umjetnica Jelena Martinović s publikom će razgovarati o "tirkiznoj božici", himalajskom vrhu Cho Oyu.

U četvrtak, 18. travnja u Knjižnici Vjekoslava Majera publicist Alan Čaplar približit će publici "Hrvatsku književnost u gojzericama" u razgovoru s Milanom Majerovićem-Stilinovićem. Povod razgovora je 150 godina organiziranog planinarstva, a publiku će podsjetiti na neka od najzanimljivijih književnih djela nadahnutih planinama, počevši od prvog romana, Zoranićevih "Planina" iz 16. stoljeća.

Program završava 24. travnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića razgovorom "Velebit kao inspiracija" u kojemu sudjeluju pisac Edo Popović i arheolog Stašo Forenbaher.
Pristup Brdu knjiga osmišljen je kao samostalan kulturni program namijenjen svim generacijama, spoj raznih umjetnosti s pozivom na posjet planinama i knjižnicama, ističu organizatori, izdavačka kuća Libricon.

Izvor: Hina