Preskočite na glavni sadržaj

Program Muzeja za umjetnosti i obrt na ovogodišnjoj Edukativnoj muzejskoj akciji i Festivalu znanosti

Muzej za umjetnosti obrt i ove će se godine svojim programima pridružiti Edukativnoj muzejskoj akciji (EMA) te Festivalu znanosti.
mjesto: Zagreb
url: http://www.muo.hr

Na Edukativnoj muzejskoj akciji, čije je 29. izdanje posvećeno temi „Muzeji i STEAM?!“, MUO će svakog drugog četvrtka održavati radionice za građanstvo pod nazivom „Šivam ti priču“.
Riječ je o besplatnim događanjima u organizaciji Pedagoškog odjela MUO, koja uključuju predavanja o povijesti šivačih strojeva te radionicu njihove upotrebe pod vodstvom dizajnerice i teoretičarke mode Ruže Martinis. Polaznici će se upoznati s osnovama rada na šivaćem stroju te će u praktičnom dijelu moći prenamijeniti svoje stare odjevne ili neke druge predmete u posve drugačije. Svaki susret će biti prilagođen različitim dobnim skupinama.
18. travnja pozvani su svi zainteresirani mladi od 15 godina nadalje, 2. svibnja odrasli, a radionica 16. svibnja namijenjena je trećoj dobi.
Program će se održavati u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti s početkom u 16.30 sati. Sudjelovanje je besplatno, no broj sudionika na svakoj radionici je ograničen.
Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail adresu edukacija@muo.hr, najkasnije dan prije održavanja pojedine radionice. Kreacije nastale na radionicama moći će sudjelovati na izložbi radova ovogodišnje EMA-e u Muzeju grada Zagreba te se natjecati za vrijedne nagrade.
 
U sklopu Festivala znanosti, koji se ove godine održava od 22. do 27. travnja, Muzej za umjetnost i obrt gostovat će u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla s prezentacijom i radionicom „Istraži grafiku: personifikacija Znanosti danas“. Program će se održati u velikoj dvorani Tehničkog muzeja, u ponedjeljak 22. travnja od 11:00 do 13:00 sati.
Događanje će biti posvećeno prikazivanju figure Znanosti kroz povijest umjetnosti, posebno u mediju grafike i tehnici bakropisa. Radionica će biti svojevrsno putovanje u prošlost, otkrivanje personifikacije i atributa Znanosti, te prilika za osmišljavanje vlasitith personifikacija suvremene Znanosti. Sudjelovanje na radionici je također besplatno, a ona je namijenjena predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom uzrastu, studentima i djeci s posebnim potrebama.