Preskočite na glavni sadržaj

Program 'Ljekovitost knjige i čitanja'

U okviru programa Ljekovitost knjige i čitanja, u Koprivnici će se 21. ožujka održati predstavljanje knjige dr. sc. Ljiljane Sabljak 'Knjiga i kako je čitati: priručnik za vođeno čitanje (biblioterapiju)' i novih izdanja Medicinske naklade.
vrijeme: 21.03.2023. -
mjesto: Koprivnica
url: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

U utorak,  21. ožujka  2023. u 18:00 sati u Edukacijskom  centru Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica (glavni ulaz, 1. kat), u suradnji Hrvatskog liječničkog zbora Podružnica Koprivnica i Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, održat će se program Ljekovitost knjige i čitanja.

Program će se sastojati od predstavljanja knjige dr. sc. Ljiljane Sabljak „Knjiga i kako je čitati: priručnik za vođeno čitanje (biblioterapiju)“ i novih izdanja Medicinske naklade iz Zagreba. Njih će predstaviti Marija Eljuga, direktorica Medicinske naklade, Ljubica Benović, prof., urednica knjige te Sanja Bukač Štritof, voditeljica marketinga u Medicinskoj nakladi.

Uvod u program dat će u ime domaćina prim. prof. dr. sc. med. Elizabeta Horvatić, predsjednica Hrvatskog liječničkog zbora Podružnica Koprivnica, dok će program moderirati dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina iz Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica.  
                 
Knjiga i kako je čitati autorice Ljiljane Sabljak daje naslutiti da postoji posebna povezanost anatomije knjige i anatomije čovjeka kroz poticanje i promicanje čitanja kao osobitog načina komunikacije. Autorica nas uvodi u temu čitanja, donoseći iscrpan pregled suvremenih teorija čitanja, kao i filozofska i književna razmatranja i meditacije o tom fenomenu, pri tom upoznaje čitatelja s različitim oblicima terapijskog čitanja: biblioterapijom, vođenim čitanjem, ciljanim čitanjem i logobiblioterapijom, primjerice baveći se ulogom voditelja posebnih programa poticanja čitanja. Opširnije