Preskočite na glavni sadržaj

Priručnik: Upravljanje rizicima od katastrofa (za svjetsku baštinu)

Priručnik: Upravljanje rizicima od katastrofa (za svjetsku baštinu)
Priručnik Upravljanje rizicima od katastrofa (za svjetsku baštinu) ponajprije je namijenjen onima koji upravljaju lokalitetima, skupinama koje sudjeluju u upravljanju te agencijama i organizacijama koje su izravno uključene u upravljanje baštinom. 
Svrha je priručnika da državama potpisnicama, tijelima nadležnima za zaštitu baštine, lokalnim vlastima, upraviteljima lokaliteta i lokalnim zajednicama koje su povezane s lokalitetima svjetske baštine, kao i drugim sudionicima u postupcima identifikacije i očuvanja, osigura konkretne smjernice za provođenje Konvencije o svjetskoj baštini.
Cilj je pružiti im odgovarajuće znanje i pomoć kako bi se osigurao reprezentativan i vjerodostojan Popis svjetske baštine, koji bi se sastojao od dobro zaštićenih dobara, kojima se učinkovito upravlja. 

Objavljivanje serije priručnika o vrijednostima svjetske baštine zajednički je pothvat triju savjetodavnih tijela Konvencije o svjetskoj baštini (ICCROM-a, ICOMOS-a i IUCN-a) i UNESCO-ova Centra za svjetsku baštinu kao Tajništva Konvencije.

Online izdanje priručnika na hrvatskom jeziku (.pdf)