Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za školu Rock&Off novinarstva

Nakon dvije pandemijske godine opet se pokreće Mala škola Rock&Off novinarstva. Riječ je o tromjesečnom tipu edukacije koji će se provoditi u ciklusima. Edukacija traje od listopada do siječnja, edukacijski program provodit će Unison – Hrvatski glazbeni savez, a prijave traju od 19. rujna do 17. listopada 2022.
prijava: 17.10.2022
url: https://www.unison.hr/
Mentori male škole će biti iskusni glazbeni novinari  i gosti predavači iz različitih tipova medija (televizija, radio, podcast, društvene mreže).
Koncept nastave se bazira na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijesti i kolumne) uz praktične zadatke polaznicima od strane mentora, mentoriranje sadržaja tijekom i prije održavanja manifestacije Rock&Off te predavanja gostiju.
Ideja projekta je ponuditi mladim novinarima i svima onima koji bi se htjeli baviti novinarstvom mogućnost suradnje s najkvalitetnijim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranja mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru.

Prijaviti se mogu sve osobe koje iz prve ruke žele saznati više o rock&off novinarstvu, unaprijediti svoje novinarske vještine ili otkriti neke nove. Osobe trebaju imati od 15 do 25 godina i ne moraju nužno imati novinarsko iskustvo.

Mala škola Rock&Off novinarstva besplatna je za sve prijavljene, a sam edukacijski program provodit će Unison – Hrvatski glazbeni savez uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH, HDS-a, Tvornice kulture i Iskona.

Informacije o programu i prijavama→