Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za međunarodni simpozij „Stećci u 21. stoljeću: nove spoznaje i mogućnosti interpretacije“

Studij povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizira treći po redu međunarodni znanstveno-stručni simpozij „Stećci u 21. stoljeću: nove spoznaje i mogućnosti interpretacije“ koji će se održati u četvrtak 24. listopada 2024. godine na Filozofskom fakultetu, Sveučilišta u Mostaru.
vrijeme: 24.10.2024. -
prijava: 15.9.2024
mjesto: Mostar, BiH

Cilj simpozija je prikazati aktualna promišljanja i nove spoznaje o stećcima od same njihove pojave pa sve do suvremenih prikaza, bilo kroz povijesne, etnološke ili druge srodne znanosti.

Prijaviti se mogu zainteresirani stručnjaci i znanstvenici koji se bave navedenom temom iz perspektive etnologije i etnografije, povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, književnosti, filozofije, teologije, umjetnosti i drugih područja srodnima temi Simpozija.

Službeni jezik simpozija je hrvatski. Predviđeno trajanje izlaganja iznosi 15 minuta. Organizator će osigurati smještaj i zajednički ručak za sve sudionike simpozija.

Prijedloge izlaganja s imenom, prezimenom i afilijacijom izlagača (do 800 znakova s razmacima) molimo slati do 15. 9. 2024. na e-mail adresu: toni.barac@ff.sum.ba.
O prihvaćanju izlaganja, sudionici će biti obaviješteni do 30. 9. 2024. godine.

Po završetku simpozija, sudionici su obvezni predati radove za objavu u zborniku. Upute za oblikovanje rada sudionicima će biti poslane naknadno.

Poziv za sudjelovanje>>>