Preskočite na glavni sadržaj

Prijave za 56. Zagrebački salon arhitekture i urbanizma

Prijave radova za 56. Zagrebački salon arhitekture i urbanizma traju od 18. rujna do 25. listopada 2021. (Zbog velikog interesa (više od 500 prijavljenih radova) prijave na 56. zagrebački salon ostaju otvorene do utorka, 2. studenog, u 9 sati. Prijavnice će se tada automatski zaključati i uređivanje više neće biti moguće.)

vrijeme: 18.09.2021. - 02.11.2021.
url: https://zg-salon.uha.hr/
56. Zagrebački salon arhitekture i urbanizma, tradicionalna manifestacija suvremenog stvaralaštva na polju vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture, održat će se u prosincu 2021. godine, a mjesto održavanja bit će definirano u skladu s epidemiološkom situacijom. 
Tema Salona su isključivo nerealizirani projekti, projekti koji su ostali "na papiru", ali koji posjeduju određenu vizionarsku, utopijsku, radikalnu, eksperimentalnu, refleksivnu ili kritičku dimenziju.
Post-lockdown 56. Zagrebački salon arhitekture i urbanizma mijenja težište, očište, fokus i perspektivu; nudi iskustvo ubrzanog premotavanja – prikazuje projekte: neostvarene, nedosanjane, aktualne i pauzirane, odsutne, herojske i naivne, skicozne i realne, neodbačene, nedorađene, promišljene, ne-sasvim-jasne, zoom-in, zoom-out, XXS i XXL, efemerne, minimalne, kilometarski duge, podzemne i nadzemne, studentske, diplomske, spekulativne, fiktivne, lagane i teške – stare i potpuno nove. Salon je repozitorij budućnosti, od Vranjaninova Idealnoga grada do danas.”
Prijave radova traju od 18. rujna do 25. listopada 2021. (Produljeno!)
Tekst Poziva →