Preskočite na glavni sadržaj

Prijave na radionice 'Od skripta do kamere' s Pilar Palomero i 'Film, glazba, književost i snovi' s Jonathanom Rosenbaumom

Od 24. do 27. lipnja u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održat će se radionica 'Od skripta do kamere' pod vodstvom istaknute španjolske redateljice Pilar Palomero. Također, pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju međunarodnom diskurzivnom programu 'Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom', programu filmske analize, čitanja i pisanja filmske kritike pod vodstvom istaknutog filmskog kritičara Jonathana Rosenbauma. Prijave traju do 13. lipnja 2022.!
vrijeme: 10.06.2022. - 13.06.2022.
mjesto: Split
url: https://kinoklubsplit.hr

Na četverodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi. Obrađivat će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe kastinga i location scoutinga, Vizualni pristup – kamera i svjetlo, Kreativni dossier, Prezentacija i analiza projekata. 
 
Za vrijeme radionice polaznici će dobiti priliku pripremiti svoj projekt od ideje do snimanja, analizirajući i razumijevajući različite stadije kreativnog procesa u nastanku filmova. Prijave na radionicu otvorene su do 13. lipnja, a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca.
 
Za vrijeme posjeta Splitu, Pilar će predstaviti svoj debitantski dugometražni film Školarke (Las Ninas, 2020) a predstavljanje će biti otvoreno za javnost. Program se organizira u suradnji s međunarodnim  Festivalom mediteranskog filma Split i dio je programa Mind the image/Pazi na sliku.
 
Diskusije o različitim temama i filmskim ostvarenjma će se održavati u večernjim satima od 19h u periodu od 17. do 22. lipnja i bit će otvorene za javnost, dok će nekolicina zainteresiranih imati mogućnost pisati o dogovorenim filmovima pod Jonathanovim mentorstvom. U dogovoru s autorima i autoricama, najuspješniji osvrti bit će javno objavljeni na stranici kluba. 
 
Prijave za one koji se žele okušati u pisanju filmskih kritika otvorene su do 13. lipnja putem online obrasca.  
 
Oba programa će se održavati u prostoru Kino kluba (Dom mladih, Ulica slobode 28) na engleskom jeziku.