Preskočite na glavni sadržaj

'Priče iz bečke šume', program Hrvatske glazbene mladeži za mladu publiku

„Priče iz bečke šume“ program je Hrvatske glazbene mladeži za mladu publiku koja će 29. studenoga 2022. godine upoznati valcere i polke obitelji Strauss uz ples i priču o bontonu odijevanja. Program obuhvaća dva velika koncerta i likovni natječaj koji će kulminirati izložbom.
vrijeme: 29.11.2022. -
url: https://www.facebook.com/jmcroatia/

Program organizira Hrvatska glazbena mladež (HGM) u suradnji s KD Vatroslava Lisinskog, i Zagrebačkom filharmonijom. Koncerti će se održati 29. studenoga s početkom u 10:30 sati i 12 sati, a izložba likovnih radova djece netom prije koncertnih izvedbi točnije u 9:30 sati isti dan. 
Maestro Tonči Bilić dirigirat će Zagrebačkom filharmonijom, modna dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović bit će moderatorica, Jasna Čižmek Tarbuk je umjetnička voditeljica i koordinatorica za ples u suradnji s plesnim odjelom Umjetničke škole Franje Lučića i Umjetničkom plesnom školom Silvije Hercigonje.

Likovni natječaj i izložba 

Program prati likovni natječaj „Radost slikanja uz glazbu“ gdje mladi slušajući glazbu Johanna Straussa u školi na zadanu temu, kao pripremu za odlazak na koncert, svoje dojmove prikazuju likovnim radom pod mentorstvom svojih pedagoga i nastavnika. Ovaj natječaj HGM pokreće svake godine, a ove godine čak na dva programa, s ciljem motiviranja djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, da likovnu inspiraciju pronađu u glazbi. 

https://www.hgm.hr/