Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Prva hrvatska romska monodrama'

Premijera predstave 'Prva hrvatska romska monodrama'
'Prva hrvatska romska monodrama' na originalan način progovara o ksenofobiji, rasizmu i ljudskim pravima, a bit će premijerno izvedena 21. siječnja, u 20 sati, u Centru za kulturu Novi Zagreb. Provokativna predstava Malog teatra nastala je u koprodukciji s Romskom organizacijom mladih Hrvatske, a režiju i dramaturgiju potpisuje glumac i samostalni umjetnik Igor Baksa.
vrijeme: 21.01.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://czk-novi-zagreb.hr/

Predstavu je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija RH, a programska suradnja ostvarena je s Malim teatrom.
 
Igraju: Igor Baksa, Marina Horvat, Siniša Senad Musić

U izvedbi predstave sudjeluju pripadnici romske nacionalne manjine, a cilj joj je podići svijest o položaju romske nacionalne manjine u Hrvatskoj i nagnati publiku da istraži svoje stavove prema Romkinjama i Romima. Predstava želi opustiti i zabaviti publiku uz smijeh na račun drugih i drugačijih, a onda ih snažno uvesti u njihov život, te propitati ležernost kroz koju se širi anticiganizam.
 
Predstava kroz satiru, a kasnije i kroz dokumentaristički realizam, progovara o problemima suvremenog hrvatskog društva u kojem nacionalizam, ksenofobija i strah od različitosti nisu više političko, nego osobno pitanje svakoga od nas kome je po samom rođenju osigurano pravo da ga se naziva čovjekom.
 
Ulaz na premijeru uz Covid potvrde.
 
Ulaznice za monodramu mogu se nabaviti na ovom LINKU ili u CZK Novi Zagreb, prije samog događaja.