Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Kaktus bajka' u Gradskom kazalištu lutaka Split

Premijera predstave 'Kaktus bajka' u Gradskom kazalištu lutaka Split
U srijedu, 30. studenoga, u Gradskom kazalištu lutaka Split, premijerno će biti izvedena predstava 'Kaktus bajka', prema tekstu Ivane Đule i Milice Sankauz i motivima istoimene zbirke bajki poznate hrvatske spisateljice Sunčane Škrinjarić.
vrijeme: 30.11.2022. -
mjesto: Split
url: http://gkl-split.hr/

Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, jedna od najnagrađivanijih redateljica proteklih godina koju je naša publika upoznala kroz predstave Stonoga Goga, Som na cilome svitu, te pričaonice Ružno pače i Tri prašćića.
 
“Kaktus bajke” Sunčane Škrinjarić zbirka je neobičnih modernih bajki za djecu. Iako nastala prije više od pedeset godina, zbirka zrcali i živote današnje djece, njezine su “maštarije” i dalje jednako maštovite, jednako duhovite i jednako mlade. Autorica je kroz svoje priče za najmlađe ispisala moderne bajke u kojima se isprepleće stvarno i moguće s fantastičnim i nemogućim. Na tom maštovitom naslijeđu, nastaje i naša dramska Kaktus bajka. Ona preuzima motive iz naslovne i središnje priče zbirke.
 
U njoj se pojavljuju poznati likovi poput Kaktus-cara, Čarobnjaka, malih ježeva, ali i neki novi, koje ćete tek upoznati. Nastaje na pitanju što se sve može dogoditi kada se suprotstave bodljikavo i mekano, i mogu li i bodlje možda kriti cvijet. Kaktus bajke su zamišljene kao priče za male ježeve, a naša je Kaktus bajka priča za malu djecu i sve ostale koji su dovoljno maštoviti da puste da ih ova priča bocne. Uz pomoć naših malih gledatelja, neka priča počne!
 
Lutke, kostime i scenu kreirala je Alena Pavlović, a glazbu potpisuju Ivana Đula i Luka Vrbanić.
 
U predstavi igraju Ivan Medić, Justina Vojaković Fingler i Stipe Gugić.
 
Predstava će premijerno biti izvedena u srijedu, 30. studenog, u 19h, a raspored budućih izvedbi kao i informacije o ulaznicama dostupni su na www.gkl-split.hr.