Preskočite na glavni sadržaj

Premijera nove predstave 'Romeo i Julija – Error 404' u sklopu večernje scene GKL-a Split

Premijera nove predstave 'Romeo i Julija – Error 404' u sklopu večernje scene GKL-a Split
U Gradskom kazalištu lutaka Split će u subotu, 4. veljače, s početkom u 19 sati, biti premijerno izvedena predstava 'Romeo i Julija – Error 404', nastala u koprodukciji sa zagrebačkim Boom!Teatrom, prema motivima teksta Elvisa Bošnjaka 'Rebro'.
vrijeme: 04.02.2023. -
mjesto: Split
url: http://gkl-split.hr/

Predstavu je režirala Anastasija Jankovska, inače kazališna, filmska i televizijska glumica, koja ističe kako je ova predstava svojevrsna ''posveta'' ljubavi prema svemu onome skrivenom od očiju gledatelja - o ljubavi stvaranja predstave,  ljubavi prema svakodnevnom, mukotrpnom procesu, o borbi kako sa osobnim tako i privatnim strahovima i nesigurnostima, koje posjeduju svi koji stupaju na scenu i koji kreću na ''putovanje'' zvano – stvaranje predstave.
 
U predstavi dvoje mladih glumaca izlaze na scenu kako bi otkazali predstavu Romeo i Julija, koja je tu večer trebala biti izvedena premijerno u našem kazalištu. Njihovi stavovi o glumi toliko su različiti da se on i ona na pozornici ne mogu sresti. On, naime, izvodi glumačku transformaciju, kojom postaje Romeo, veronski plemić iz 16. stoljeća, a ona tvrdi da ona već jest Julija, u svomu stoljeću. Zbog te nesuglasice predstave Romeo i Julija ne može biti.  Rastvarajući svoje razloge i odnos prema kazalištu i glumačkoj umjetnosti, oni tragaju za zajedničkom scenskom istinom.
 
Predstava “Romeo i Julija – Error 404” edukativna je posveta kazalištu i glumačkoj umjetnosti, scenskom partnerstvu i kazališnoj publici, a bit će izvedena na večernjoj sceni za mladu i odraslu publiku (13+).
 
Redateljica: Anastasija Jankovska
Dramaturg: Elvis Bošnjak
Igraju: Matej Đurđević i Laura Bošnjak
 
Nakon premijere, predstava će igrati još cijeli idući tjedan, a ulaznice su u slobodnoj prodaji za subotu, 11. veljače u 19 sati. Ulaznice je moguće rezervirati mailom prodaja@gkl-split.hr ili telefonom 395 968.
 
Sve informacije dostupne su na stranicama Kazališta www.gkl-split.hr.