Preskočite na glavni sadržaj

Premijera nagrađivane domaće drame 'Zbornica' u riječkom Art-kinu

Hrvatska kinopremijera nagrađivanog filma 'Zbornica' Sonje Tarokić održava se u Art-kinu u srijedu, 24. studenog, u 20 sati, uz gostovanje redateljice, glavne glumice Marine Redžepović te producentice Ankice Jurić Tilić (Kinorama).
vrijeme: 24.11.2021. -
mjesto: Rijeka
url: https://www.art-kino.org/

Dugometražni prvijenac Sonje Tarokić priča je o novoj i entuzijastičnoj osnovnoškolskoj pedagoginji Anamariji (Marina Redžepović) koja, suočena s restrikcijama školskog sistema te okružena obeshrabrenim učiteljima, ulazi u vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti (Stojan Matavulj), nesvjesna da upravo tim putem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.
 
"Zbornica" je svoju svjetsku premijeru doživjela na prestižnom festivalu u Karlovym Varyma, gdje je i nagrađena posebnim priznanjem žirija i priznanjem Ekumenskog žirija. Kao dinamična i režijski vrlo vješto izvedena drama o borbi pojedinke protiv sustava i ustaljenih obrazaca svakodnevice, film je od strane brojnih kritičara proglašen jednim od najboljih domaćih filmova posljednjih godina.
 
Nakon premijerne projekcije, film se do kraja studenog u Art-kinu prikazuje reprizno još pet puta.
 
Program se provodi u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama te je za ulazak u prostore Art-kina neophodna COVID potvrda.