Preskočite na glavni sadržaj

Premijera Mozartove 'Čarobne frule' u riječkom 'Zajcu'

Riječka praizvedba opere 'Čarobna frula' Wofganga Amadeusa Mozarta, pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela i u režiji Renate Carole Gatice, održat će se 24. studenoga 2021., s početkom u 19 sati, u HNK-u Ivana pl. Zajca. 
vrijeme: 24.11.2021. -
mjesto: Rijeka
url: https://hnk-zajc.hr/
“Nevjerojatan je osjećaj i zadovoljstvo postavljati prvu “Čarobnu frulu” u povijesti Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, kazalištu bogate operne tradicije. To nije samo jedno od Mozartovih najpoznatijih djela, riječ je i o jednoj od najčešće izvođenih opera u svijetu, koja otvara brojne mogućnosti. Rođen u glazbeno-umjetničkoj obitelji, doslovno sam odrastao uz Mozarta, a posebno uz njegovu „Čarobnu frulu“. Jedva čekam da riječka publika vidi i čuje bajkoviti spektakl, a naročito popriličan broj mladih talentiranih pjevača koji debitiraju u svojim ulogama. Vjerujem da će jednako uživati zaljubljenici u Mozarta kao i cijele obitelji”, ističe maestro Valentin Egel, šef-dirigent Riječkog simfonijskog orkestra.
Uz redateljicu Renatu Carole Gatice, autorsku ekipu predstave čine scenografkinja i kostimografkinja Sandra Dekanić, koreografi Carlos Huerta Pardo i Michele Pastorini te oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.
Uloge tumače Filip Filipović, Darija Auguštan, Viktorija Đurđek, Ivan Šimatović u alternaciji s Dariom Bercichem, Gabrijela Deglin u alternaciji s Moranom Pleše Petruševski, Vanja Zelčić, Lorena Krstić, Sofija Cingula u alternaciji s Ivanom Srbljan, Slavko Sekulić, Marko Fortunato i Dario Dugandžić, a sudjeluju i glumci i glumice Hrvatske i Talijanske drame,  studenti Studija gluma i mediji riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, članice Dječjeg zbora Torretta te, naravno, Riječki simfonijski orkestar i Riječki operni zbor.
Slijede izvedbe 1., 14. i 17. prosinca 2021.
Opširnije