Preskočite na glavni sadržaj

Premijera komedije 'Treba se znati ponašati' u Kazalištu Komedija

U subotu, 18. rujna, Zagrebačkom gradskom kazalištu 'Komedija' održat će se svečana premijera komedije 'Treba se znati ponašati'  Alana Ayckbourna, u režiji Tomislava Pavkovića, a u prijevodu Tomislava Radića.
vrijeme: 18.09.2021. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.komedija.hr/

Dajana Čuljak, Vanja Ćirić, Ana Magud, Ivan Glowatzky, Goran Malus i Ivan Magud tumači su uloga; od autorskog tima, uz redatelja Pavkovića, tu je i scenografkinja Irena Kraljić, dok je za izbor kostima zaslužna Eva Karakaš Bedrina.
 
Sir Alan Ayckbourn (rođen 1939.) jedan je od najizvođenijih i najuspješnijih britanskih komediografa koji je do sada napisao više od osamdeset komedija i gotovo sve su punile dvorane i uveseljavale publiku desetljećima. Nagrađivan, hvaljen od kritike i publike, Ayckbourn je postao sinonim za engleski humor, za britku duhovitu komediju karaktera i situacije.
 
Kazalište Komedija donosi jedan od njegovih najboljih komada – prvi dio trilogije Normanovska osvajanja – pod naslovom Treba se znati ponašati, u prijevodu našeg vrsnog redatelja i pedagoga pokojnog Tomislava Radića. Ovaj brzi i veseli komad prava je studija zanimljivih osobnosti dovedenih u neobičnu, a opet sasvim moguću situaciju. Radnja prati tri para tijekom jednog ljetnog vikenda kada su se njihovi rodbinski, prijateljski i ljubavni odnosi bespovratno zamrsili. Opširnije…