Preskočite na glavni sadržaj

Premijera filma 'Pamtim samo sretne dane' Nevija Marasovića u riječkom Art-kinu

Novi dugometražni igrani film redatelja Nevija Marasovića i scenarista Gjermunda Gisvolda 'Pamtim samo sretne dane' u Art-kino premijerno stiže u utorak, 2. travnja, u 20 sati, uz gostovanje filmske ekipe.
vrijeme: 02.04.2024. -
mjesto: Rijeka
url: https://www.art-kino.org/hr/

Tom će se prigodom riječkoj premijeri filma u Art-kinu pridružiti redatelj Nevio Marasović, producentica Nina Petrović, glumica Nina Violić te glumci Janko Popović Volarić i Leon Lučev.
 
Radnja filma na originalan način prati životnu priču jednog starijeg gospodina, u maestralnoj i posljednoj ulozi velikana slovenskog glumišta Radka Poliča, dok sjedi u restoranu i sluša rasprave ljudi za susjednim stolovima. Restoran predstavlja čekaonicu za drugi svijet, a gosti njega i njegovu užu obitelj tijekom bitnih životnih trenutaka, koji su ga pretvorili u čovjeka kakav je bio na kraju života. Starac je prisiljen te događaje gledati objektivno, sa strane, kao svojevrsni sudac i porota života koji je dotad proživio.
 
Ova je tema univerzalna životna priča. Život, smrt, žaljenja, greške, sve ono što gledamo pogotovo kad je život pri kraju. To je drugačije od bilo čega što sam radio, film je unikatan po radnji, ideji i stilu. Bio je jako veliki rizik tako nešto raditi, no po dosadašnjim reakcijama gledatelja i kritičara mislim da smo uspjeli ono što smo naumili, rekao je o svom novom filmu redatelj Nevio Marasović, čiji je prvi cjelovečernji film The Show Must Go On (2008.) ovjenčan sa Zlatnim arenama za najbolji scenarij i specijalne efekte te nagradom Breza za najboljeg debitanta, a Comic Sans (2017.) u Puli je osvojio nagradu publike i čak šest Zlatnih arena, uključujući onu za najbolju režiju.
 
Premda je Pamtim samo sretne dane namijenjen gledateljima-sladokuscima koji vole razbijati kodove priče, film će svojom univerzalnom temom o smislu života zasigurno naći put i do najšire publike.
 
Radko Polič predvodi i impresivnu glumačku postavu kakva se rijetko viđa u domaćem filmu. Filmski ansambl čine glumački majstori svih generacija: od Tome Medvešeka, Lane Menige, Roka Juričića, Tene Nemet Brankov, Marka Petrića, Tare Thaller, preko Stjepana Perića, Dade Ćosića, Tihane Lazović Trifunović, Janka Popovića Volarića, Leone Paraminski, Ivane Starčević, Leona Lučeva, Gorana Bogdana, Nine Violić, Živka Anočića, Jelene Miholjević, do Alme Price, Franje Kuhara, Gorana Grgića, Milana Štrljića, Vinka Kraljevića, Doris Šarić Kukuljica, Zdenka Jelčića te nagradom Europske filmske akademije ovjenčanog Zlatka Burića.
 
Nakon premijernog prikazivanja, film se u Art-kinu tijekom travnja reprizno prikazuje još šest puta.
 
Ulaznice za premijeru su u prodaji, a dostupne su na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu i putem stranice ulaznice.hr.
 
Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/