Preskočite na glavni sadržaj

Premijera 'Čarobnjaka iz Oza' u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

Gradsko kazalište lutaka Rijeka 16. listopada će izvesti premijeru predstave 'Čarobnjak iz Oza' autorice dramatizacije i redateljice Biserke Kolevske, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinstvo u riječkom GKL-u.
vrijeme: 16.10.2021. -
mjesto: Rijeka
url: http://www.gkl-rijeka.hr/

Nagrađivanoj bugarskoj redateljici Kolevskoj ovo je prvi angažman u Hrvatskoj.
 
Istaknula je da je predstavu po romanu L. Franka Bauma željela postaviti na scenu u maniri grčke mitologije. Tu su moćni bogovi koji upravljaju ljudima poput šahovskih figura, ali ljudi unatoč tomu mogu utjecati na svoje živote ljubavlju, nadom i prijateljstvom, rekla je. Tako su u predstavi dobri i loši bogovi zamijenjeni dobrim čarobnjakom i zlom vješticom koji se nadmeću. Djevojčica Dorothy vjerujući u svoj cilj, odrasta, postaje pametnija, snažna, hrabra i puna ljubavi prema svojim prijateljima s kojima putuje, navela je Kolevska.
 
U ulozi Dorothy nastupit će Petra Vučković. Rekla je kako je privlačnost tog lika za mnoge djevojčice u tome što ona nije superjunak, nego samo obična djevojčica koja se ne treba služiti posebnim moćima.
 
U ostalim ulogama su Andrea Špindel, Alex Đaković, David Petrović i Zlatko Vicić. Scenografkinja i kreatorica lutka je Zlatka Vacheva, skladatelj Vassilen Valtchanov a oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.
 
Predstava je namijenjena za uzrast djece starije od četiri godine.
 
Izvor: Hina